107-108 Vilaür a Vilamalla

mapa vilaur

 

Aquesta nit travessem el Fluvià.

La baixa densitat de població de l’Empordà fa que les carreteres secundàries siguin molt segures. A més, els paisatges i els pobles que s’hi troben donen un alt valor al cicloturisme per aquesta comarca.

Descarrega el track aqui.

fitxa vilaur 3

Actualitzat: Setembre 2017

Descripció detallada

Començem a Vilaür, a la rotonda que hi ha al Nord de la població. Agafem direcció Garrigàs i Palau de Santa Eulàlia per la GIV-6226.

sortida vilaur

Com deiem, la baixa densitat de població d’aquesta comarca permet circular de manera força segura per carreteres llargues com aquesta de la foto.

long road

Al cap de 1,5Km havent sortit de Vilaür, les línies discontínues centrals desapareixen de la calçada i la carretera es fa estreta. Aixó fa reduir la velocitat dels cotxes i incrementa la seguretat del ciclista.

carretera estreta

Més endavant, travessem el riu Fluvià per un gual. Aneu en compte si hi ha risc de riuades.

gual Fluvia

Passem pel petit poble d’Arenys de l’Empordà.

arenys de Emporda

Arribant a Garrigàs recomanem prendre el camí de Garrigàs a Santa Eulàlia, que circula paral.lel a la carretera GIV-6226 que hem estat utilitzant tota aquesta estona.

cami vell garrigas a santa eulalia

Arribant a Garrigàs pel camí de Santa Eulàlia, si tireu a l’esquerra anireu al centre del poble. Si aneu a la dreta, continuareu per arribar a Vilamalla passant per Tonyà, que és la ruta que nosaltres recomanem. En tot cas seguim la GIV-6227.

cruilla garrigas

Una de les característiques de l’Empordà és la gran amplitud que s’hi sent quan s’hi és. Els espais son grans. Les muntanyes del Pirineu son encara lluny i hi ha poques rieres i torrents. Dona una gran pau interior. Com a contrapartida, rès ens proteigeix del sol o, encara pitjor, el vent. Encara que feu rutes planeres tingueu en compte el vent típic del lloc: la tramuntana.

cel emporda

Seguim per la GIV-6227 i arribarem a Vilamalla. Aquest poble té estació de tren. Si hi voleu accedir, només heu de desviar-vos pel camí que va a la dreta (veure foto). Si no deixeu la carretera GIV-6227 anireu a parar al centre del Vilamalla, que és el node 108.

Vilamalla tren

Com sabeu, CycloCat contacta amb sherpas que coneguin bé el territori i que vulguin compartir la seva saviesa amb la resta de comunitat ciclista. Volem agrair als participants del reconeixement de la zona (Nestor Gonzalez-Palacios) i als mecenes que vàren participar a la campanya de micromecenatge que va fer possible documentar aquest tram.

 FusionFlapGif2

logo_amfora

bedandbike_barcelona

logo_touring1

Si voleu col.laborar amb el projecte CycloCat per que compartiu la seva filosofia i creieu que coneixeu prou bé el territori, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres per avançar la xarxa cap a la vostra zona. Recordeu que podeu enviar els vostres comentaris sobre el tram o informar de millores i estat de manteniment si heu passat fa poc a la adreça info@cyclocat.cat. Gràcies per la vostra col.laboració.