108-109 Vilamalla a Figueres

mapa figueres

 

Arribada a Figueres (pel Sud).

Arribem finalment a la capital de l’Alt Empordà. Aquesta població clau per a la indústria i el turisme de la zona ja era habitada en temps dels íbers, tot i que el nom actual prové de l’edat mitja. El nom romà de la ciutat hauria estat “Joncaria”, molt semblant a “Jonquera” i es que, de fet, antigament la plana de l’Empordà estava més empantanegada i hi creixien molts joncs.

Descarrega el track aqui.

fitxa figueres

Actualitzat: Setembre 2017

Descripció detallada

Començem a Vilamalla, al carrer Major, a pocs metres de l’Ajuntament. Prosseguim direcció Nord fins a trobar el carrer Figueres, que és la carretera GIV-6228.

vilamalla

A la sortida de Vilamalla, l’esmentada carretera té un carril bici, encara que és sobre acera i de doble direcció.

carril bici vilamalla

Aquest carril bici té un trist final a la població de Pont del Príncep: les necessitats d’aparcament de cotxes son molt grans. A part, ningú utilitzarà un carril bici que acaba contra una paret…

carril bici pont del princep

Recuperats de l’ensurt, continuem per la carretera GIV-6228 fins a una rotonda. Fem tres quarts de volta per prendre la avinguda de l’Empordà.

rotonda pont del princep

L’avinguda de l’Empordà ens tomba lleugerament més endavant per encarar direcció Nord-Oest i travessar per sota la N-II. Una mica més endavant però, el creuament amb la N-IIa no està ben resolt i hem de travessar-la al mateix nivell sense cap tipus de pas de vianants o de bicicletes. Aquest punt perillós fa pujar el color del tram a vermell. Com podeu veure a l’imatge, no som els únics que hem travessat la carretera per aquest punt.

pas N-IIa

Un cop travessats, avançem paral.lels a la carretera fins a la benzinera, on girarem a la dreta per avançar per l’avinguda d’Àlguema.

Aquesta avinguda ens portará al petit nucli de Santa Llogaia d’Àlgema, molt a prop de la via del TGV. Prenem el carrer Figueres, que ja ens mostra que aquest era l’antic camí que portava a Figeres. De fet, la via Augusta és probable que passes per aquí.

santa llogaia dalguema

Més endavant, trobem el poble de Les Forques, ja quasi enganxat al nucli urbà de Figueres. El track que us oferim és una proposta que intenta anar directa a l’estació de tren convencional de Figueres. No vàrem trobar carrils bici i per tant hem intentat agafar carrers estrets, que tenen menys trànsit i on la velocitat dels vehicles a motor és més baixa. Esperem que us serveixin les nostres indicacions.

figueres estacio

Com sabeu, CycloCat contacta amb sherpas que coneguin bé el territori i que vulguin compartir la seva saviesa amb la resta de comunitat ciclista. Volem donar les gràcies als participants del reconeixement de la zona (Nestor Gonzalez-Palacios i Marc Culí) i als mecenes que vàren participar a la campanya de micromecenatge que va fer possible documentar aquest tram.

 FusionFlapGif2

logo_amfora

bedandbike_barcelona

logo_touring1

Si voleu col.laborar amb el projecte CycloCat per que compartiu la seva filosofia i creieu que coneixeu prou bé el territori, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres per avançar la xarxa cap a la vostra zona. Recordeu que podeu enviar els vostres comentaris sobre el tram o informar de millores i estat de manteniment si heu passat fa poc a la adreça info@cyclocat.cat. Gràcies per la vostra col.laboració.