110-111 El Bruc a Coll del Bruc (terra)

mapa bruc terra

 

Ascensió al Coll del Bruc (pistes de terra).

En el nostre camí cap a terres de Ponent, hem de superar aquest coll. Aquí us expliquem com superar-lo sense trepitjar gaire asfalt.

fitxa el bruc terra

Actualitzat: Abril 2018

Descripció detallada

Començem a l’aparcament de l’Hotel El Bruc, a ran de la A-2.

hotel el bruc

A la zona més Nord de l’aparcament hi ha una tanca, normalment oberta (és una servitud de pas). Aquí comença una pista que intenta circular en paral·lel a la A-2.

sortida hotel el bruc

La pista intenta mantenir l’alçada, tot i que el relleu és molt complicat. El ferm està força trencat puntualment i podem trobar forts pendents tant de pujada com de baixada. Tot i això, continua sent tram vermell i ciclable.

pista el bruc

A cert punt, apareixem enmig d’un aparcament de camions. No us espanteu, no us heu equivocat, el nostre camí ha de travessar la benzinera. El camí continua més endavant. Travessar Catalunya és una aventura, ja ho sabieu abans això.

benzinera el bruc

Un cop passada la benzinera, la pista remunta cert desnivell per a poder passar el túnel per sobre (més aviat, el túnel es va fer per a que la autovia no hagués de superar el Coll del Bruc). El camí està marcat parcialment com a rutes BTT de l’Anoia.

sobre el tunel del bruc

Amb això arribariem a l’aparcament del coll del Bruc, on trobem l’antic traçat de la N-II, actualment utilitzat per a transports especials i mercaderies perilloses.

montserrat des del coll del bruc cyclocat

aparcament coll bruc

Com sabeu, CycloCat contacta amb sherpas que coneguin bé el territori i que vulguin compartir la seva saviesa amb la resta de comunitat ciclista. Volem agrair als participants del reconeixement de la zona (Manel Algaba) i als patrocinadors.

 unica

pro-bike

Si voleu col.laborar amb el projecte CycloCat per que compartiu la seva filosofia i creieu que coneixeu prou bé el territori, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres per avançar la xarxa cap a la vostra zona. Recordeu que podeu enviar els vostres comentaris sobre el tram o informar de millores i estat de manteniment si heu passat fa poc a la adreça info@cyclocat.cat. Gràcies per la vostra col.laboració.