112-113 Cal Llucià a Igualada

mapa cal llucia

Arribem a Igualada.

Havent passat ja la dificultat del Coll del Bruc, continuem baixant per Castellolí i creuant alguns petits torrents arribarem a Vilanova del Camí, on seguirem el retrobat riu Anoia fins a Igualada.

fitxa llucia igualada

 

Actualitzat: Abril 2018

Descripció detallada

Situats al peu del pont que travessa la A-2, prenem la pista paral·lela a l’esmentada autovia.

cal llucia

Aquesta pista esdevé asfaltada uns metres més endavant. Llavors ens incorporem a una entrada de l’autovia però en sentit contrari, aneu en compte. A partir d’aquí, nosaltres proposem entrar a la urbanització Els Pinyerets (seguiu el track) i usar un carril bici amagat que comunica la urbanització amb el nucli de Castellolí, però si teniu pressa o voleu anar per feina, podeu posar-vos a la carretera, sobretot de baixada (de fet, el camí de Sant Jaume està marcat per la carretera).

els pinyerets

 

Creuem el nucli urbà de Castellolí per una tranquila travessia urbana i anem a desembocar un altre cop a l’antiga N-II. Només per a travessar per que llavors anirem enllaçant vies de servei i polígons fins a arribar al riu Anoia. Avisem de que hi ha molt tros de polígon, però és un terreny ràpid i amb molt menys trànsit que les carreteres, especialment els caps de setmana.

catalunya poligonera

Però el tros de polígon valdra la pena quan retroben el riu Anoia a l’alçada de Vilanova del Camí.

vilanova del cami cyclocat

El passeig fluvial del riu Anoia a l’alçada de Vilanova del Camí és realment agradable de pedalar. Molt recomanable. A més, serveix de via de comunicació ciclista entre aquestes dues poblacions.

Mig kilòmetre més endavant ja estariem a Igualada, que és el node 113 de la xarxa CycloCat.

 

 

Com sabeu, CycloCat contacta amb sherpas que coneguin bé el territori i que vulguin compartir la seva saviesa amb la resta de comunitat ciclista. Volem agrair als participants del reconeixement de la zona (Manel Algaba) i als patrocinadors.

 unica

pro-bike

Si voleu col.laborar amb el projecte CycloCat per que compartiu la seva filosofia i creieu que coneixeu prou bé el territori, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres per avançar la xarxa cap a la vostra zona. Recordeu que podeu enviar els vostres comentaris sobre el tram o informar de millores i estat de manteniment si heu passat fa poc a la adreça info@cyclocat.cat. Gràcies per la vostra col.laboració.