113-114 Igualada a Sant Genís (cami de Sant Jaume)

mapa igualada sant jaume

Seguint el camí de Sant Jaume cap a Ponent.

Amb aquest tram travessem Igualada ben bé pel centre. Això ens beneficia perque hi trobem de pas l’estació dels FGC i forçes comerços. La contrapartida és haver de circular per carrils bici discontinus, sobre acera i trams de carretera perillosos. També hi ha un troç d’escales (son els riscos que té seguir el Camí de Sant Jaume, que no és ciclable).

fitxa igualada sant jaume

Actualitzat: Abril 2018

Descripció detallada

Situats a la riba esquerra de l’Anoia (la part d’Igualada), anem a buscar un carrer sense sortida al costat d’un super de bricolatge (veure imatge).

super kit igualada cyclocat

Remuntem la riera d’Òdena per uns terrenys municipals i anirem a parar a la creu de terme, molt a prop de la estació de tren dels FGC.

creu de terme igualada cyclocat

Travessarem bona part d’Igualada pel passeig Mossén Jacint Verdaguer, que té un carril bici. Llàstima que el carril bici no esta prou segregat dels vianants i aquests invaeixen constantment l’esmentat carril. Amb la quantitat d’espai que hi ha a la via, es podria haver fet segregat dels vianants i no de doble sentit.

carril bici igualada

El passeig acaba en corba i ens porta baixant al torrent de l’Espelt, on s’acaba el carril bici però els carrers poc transitats ens permeten arribar a la zona esportiva.

cap a lestadi igualada cyclocat

El carril bici continua fins gairebé la Universitat. Aquest tram és fàcil de seguir per que hi ha indicacions del Camí de Sant Jaume.

cami sant jaume igualada cyclocat

A la sortida d’Igualada trobem l’ermita de Sant Jaume Sesoliveres, podem sortir del carrer i tirar pel dret, arrant d’ermita. Anem fent ziga-zaga pels carrers de l’urbanització i arribarem molt a toca del col·legi Mestral, on el Camí de Sant Jaume ens fa pujar un ram d’escales que ens portaran a un camp.

cami sant jaume montclar

Llavors una pista de terra (vigileu amb la cadena al final de la pista) ens portara a la carretera B-222, que té força trànsit. És curiós com el Camí de Sant Jaume ens córrer aquests riscos.

carretera igualada

Després d’un parell de rotondes, seguirem una via de servei de l’autovia, amb indicacions del Camí de Sant Jaume cap a Sant Genís.

sant genis

Seguim doncs aquesta via de servei, poc transitada i molt segura uns centenars de metres més fins a arribar al poble de Sant Genís, que és el node 114 de la xarxa CycloCat.

sant genis cyclocat

 

Com sabeu, CycloCat contacta amb sherpas que coneguin bé el territori i que vulguin compartir la seva saviesa amb la resta de comunitat ciclista. Volem agrair als participants del reconeixement de la zona (Manel Algaba) i als patrocinadors.

 unica

pro-bike

Si voleu col.laborar amb el projecte CycloCat per que compartiu la seva filosofia i creieu que coneixeu prou bé el territori, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres per avançar la xarxa cap a la vostra zona. Recordeu que podeu enviar els vostres comentaris sobre el tram o informar de millores i estat de manteniment si heu passat fa poc a la adreça info@cyclocat.cat. Gràcies per la vostra col.laboració.