113-114 Igualada a Sant Genís (pel rec i cami ral)

mapa igualada sant genis

 

La alternativa per evitar ficar-se dins d’Igualada.

Amb aquest tram ens estalviem de travessar Igualada. El riu Anoia va molt acanalat. Llavors els pobles i ciutats es troben més amunt del nivell del riu. Aquest track intenta anar el màxim possible al nivell del riu, només remuntarà una mica a la sortida d’Igualada i més tard per a trobar Sant Genís.

fitxa igualada st genis

Actualitzat: Abril 2018

Descripció detallada

Situats a la riba esquerra de l’Anoia (la part d’Igualada), continuem remuntant l’Anoia, ara sobre el dic.

igualada anoia ciclable

Uns centenars de metres més endavant travessem el riu per un gual fent pràcticament una S.

gual igualada

I tornem a travessar un altre cop pel gual de Cal Granotes, aquest una mica més directe.

gual cal granotes

Ara ja circulem sobre carrer asfaltat de polígon. Seguim el track, que ens porta per carrers paral.lels al riu Anoia fins a la sortida d’Igualada, per el Pla de la Maça.

pla de la maca

Just al Pla de la Maça prendrem la carretera C-241c, que és l’unic punt del track que trobem perillós i el demerita a color vermell, si no seria blau. Tot i ser una carretera molt secundària té força trànsit i el fet de que sigui reta i en baixada fa que els vehicles a motor agafin velocitats elevades. No estaria de més posar alguna mesura per a rebaixar la velocitat (ressalts, radars sancionadors) o directament un carril bici segregat.

sortint digualada

Sortim de la carretera després de la llarga recta que hem fet.

sortim per la corba cyclocat

Seguim les indicacions per arribar a Sant Genís ara ja per pista de grava.

grava sant genis

Per aquesta pista farem una mica de desnivell, però ja circularem un altre cop enmig de natura i espais oberts. Passem pel costat d’un parell de masos (Mas Caçà i La Sala) per després travessar l’autovia A-2 sobre pont. Amb això hauriem arribat al node 114 Sant Genís.

node 114 sant genis

 

Com sabeu, CycloCat contacta amb sherpas que coneguin bé el territori i que vulguin compartir la seva saviesa amb la resta de comunitat ciclista. Volem agrair als participants del reconeixement de la zona (Manel Algaba) i als patrocinadors.

 unica

pro-bike

Si voleu col.laborar amb el projecte CycloCat per que compartiu la seva filosofia i creieu que coneixeu prou bé el territori, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres per avançar la xarxa cap a la vostra zona. Recordeu que podeu enviar els vostres comentaris sobre el tram o informar de millores i estat de manteniment si heu passat fa poc a la adreça info@cyclocat.cat. Gràcies per la vostra col.laboració.