114-115 Sant Genís a La Panadella

mapa sant genis

 

Un carril bici fantàstic que no usa gairebé ningú.

Amb la construcció de l’autovia A-2 paral.lela a la N-II, es va habilitar també un itinerari alternatiu per a bicicletes. No és tant directe com l’antic traçat de la N-II, però és segregat al trànsit a motor i ens permet superar el coll de La Panadella sobre bon ferm i pendents suaus. És un dels millors carrils bici de Catalunya, però a la vegada és desconegut per la majoria (ja que comença i acaba pràcticament enmig del no-rès). A estones trobem senyals del Camí de Sant Jaume.

 

fitxa sant genis panadella

Actualitzat: Abril 2018

Descripció detallada

Situats al petit poble de Sant Genís, trobem el carril bici sortint del poble per l’Oest.

carrer sant genis

El carril bici esta marcat en un camí rural asfaltat, amb molt poc trànsit.

carril bici jorba

Passem per les piscines de Jorba i després pel nucli urbà, on hem d’anar molt en compte ja que el carril bici és bidireccional.

travessia bici jorba

Sortint de Jorba, després de passar per sobre un pont sobre la riera de Rubió, vigilem no passar-nos el trencant a l’esquerra que ens dóna accés a l’itinerari de bicicletes.

trancant carril bici jorba

En aquest punt comença una secció prohibida per als vehicles a motor, per tant, estarem molt tranquils en bicicleta per aquí.

INICI ITINERARI BICIS

Com que per aquí no passa el cotxe de Google, hem hagut de fer les fotos nosaltres mateixos 😉

carril bici paradis jorba

Aquesta petita secció passa per sota l’A-2 i segueix el riu Anoia. Al cap de poc centenars de metres ens porta a una rotonda d’accés a la A-2.

carril bici anoia

Un cop a la rotonda, el carril bici va per l’esquerra de l’antic traçat de la N-II (ara N-IIa). Està força ben senyalitzat i és segregat durant molts kilòmetres.

seccio carril bici anoia

Realment, és un luxe poder disposar d’un carril bici d’aquestes característiques.

carril bici panadella

El carril bici s’acaba a Santa Maria del Camí, llavors podem anar per la N-IIa, que és molt poc transitada. Son 7 kilòmetres amb 190m de desnivell positiu i haurem coronat el coll de la Panadella, que és el node 115.

la panadela

 

 

Com sabeu, CycloCat contacta amb sherpas que coneguin bé el territori i que vulguin compartir la seva saviesa amb la resta de comunitat ciclista. Volem agrair als participants del reconeixement de la zona (Manel Algaba i Albert Giol) i als patrocinadors.

 unica

pro-bike

Si voleu col.laborar amb el projecte CycloCat per que compartiu la seva filosofia i creieu que coneixeu prou bé el territori, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres per avançar la xarxa cap a la vostra zona. Recordeu que podeu enviar els vostres comentaris sobre el tram o informar de millores i estat de manteniment si heu passat fa poc a la adreça info@cyclocat.cat. Gràcies per la vostra col.laboració.