115-116 La Panadella a Cervera

mapa panadella a cervera

 

Seguint el riu Ondara

El port de La Panadella separa les aigues del sistema Anoia – Llobregat de les aigues Ondara – Segre – Ebre. Per tant, a partir d’ara el terreny ens porta cap a l’Oest. Bona part d’aquest tram coincideix amb el Camí de Sant Jaume i altres itineraris locals, de totes maneres si voleu tenir garanties de ciclabilitat i seguretat seguiu el track.

 

fitxa la panadella a cervera

 

Actualitzat: Abril 2018

Descripció detallada

Des del punt més alt de La Panadella, davant del hostal-restaurant Bayona, comencem el descens cap a l’Oest per la N-II.

alt de la panadella

Al cap de pocs metres prenem un camí que es separa en biaix a l’esquerra. Estem entrant ja a la província de Lleida.

sortim de la Panadella

Seguirem per pistes de terra al costat de la N-II. Aneu seguint el track per que hi ha algún lloc on ens hem de separar una mica del traçat directe.

al costat de la nII

Arribem al petit poble de El Pomar, on reprenem l’asfalt.

el pomar bici

Son petits pobles que durant segles han estat a l’eix entre Barcelona i Lleida, però que en l’últim mig segle han quedat fora de la línia principal. Però els hi senta molt bé.

El Pomar

També Sant Antolí i Vilanova:

sant antoli i vilanova bici

I Sant Pere dels Arquells:

sant pere dels arquells

Després de Sant Pere dels Arquells hem de superar el tossal dels Avellaners per una pista de grava recèn recuperada (Abril 2018).

Tossal dels Avellaners

Un cop passat el tossal dels Avellaners baixem per a tornar a seguir la vora del riu Ondara, ara a prop de Els Comdals de Cervera.

els comdals de cervera

Ara ja només ens queda seguir el camí dels Horts i aribarem als peus de Cervera. En un encreuament proper a Cervera hem posat el node 116 Cervera.

 

 

Com sabeu, CycloCat contacta amb sherpas que coneguin bé el territori i que vulguin compartir la seva saviesa amb la resta de comunitat ciclista. Volem agrair als participants del reconeixement de la zona (Albert Giol) i als patrocinadors.

 unica

pro-bike

Si voleu col.laborar amb el projecte CycloCat per que compartiu la seva filosofia i creieu que coneixeu prou bé el territori, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres per avançar la xarxa cap a la vostra zona. Recordeu que podeu enviar els vostres comentaris sobre el tram o informar de millores i estat de manteniment si heu passat fa poc a la adreça info@cyclocat.cat. Gràcies per la vostra col.laboració.