116-117 Cervera a Tarrega

logo probike

mapa cervera tarrega

Comença la terra de canals

En aquest tram, el riu Ondara en porta rapidament cap a l’Oest. El relleu ara esdevé més pla i fácil per rodar. Comencem a trobar-nos algún canal que aprofitarem per a mouren’s per aquesta regió. Sortim de Cervera (capital de la Segarra) que és una ciutat històrica per arribar a Tàrrega (capital de l’Urgell) que és també una ciutat amb molta història. Us animem a visitar-hi els nombrosos punts d’interès històric i cultural.

footage cervera

Aquest track coincideix amb el traçat de la ruta InterCatalunya. Advertim del risc de fer aquest track en els mesos d’estiu, no hi ha zones ombrívoles.

Senyal InterCatalunya

fitxa Cervera Tarrega

 

Actualitzat: Octubre 2018

 

Descripció detallada

De les afores de Cervera, tocant al riu Ondara (que és on tenim ubicat el node 117) seguim riu avall per una zona de petits horts. Al nord podem veure les muralles de Cervera.

cervera

A mida que ens endinsem a La Segarra, el paissatge es va obrint i veiem cels oberts degut a l’absència de muntanyes altes properes.

InterCatalunya Cervera

Continuem rodant molt ràpidament per la pista de grava (la major part de l’any seca i amb molta pols) que és molt contínua i està ben marcada (octubre 2018) com a InterCatalunya.

prop cervera

Quant ens apropem a El Talladell la pista és asfaltada i creuem el primer dels canals que ens probem: el canal Segarra – Garrigues, que just en aquest punt surt d’una galeria i sobrevola el riu Ondara per a no perdre cota.

el talladell canal

Amb això estem arribant ja a Tàrrega. Quan arribem al nucli urbà, aconsellem desviar-nos lleugerament cap al nord per a evitar més endavant uns metres de travessia urbana. Ens ha semblat una alternativa més segura.

entrant a Tarrega

Prenem el amí que es veu a la dreta. Ens sembla una alternativa més segura.

Ja entre carrers de Tàrrega arribem a la rotonda de la plaça de Rimbau, on hi ha aquestes lletres tant originals:

Tarrega

Fem tres quarts de volta i ens posem sobre l’antic traçat de la N-II, aqui anomenat avinguda Barcelona. Més endavant passa a anomenar-se avinguda Raval del Carme i és una magnífica zona 30 força segura per als ciclistes.

Acabem el track a la plaça del Carme, on ens creuem amb la carretera C-14 que és l’eix Salou-Andorra. Aquí establim el node 117, molt a prop de la estació de tren de Tàrrega.


Agraïments

L’elaboració d’aquest tram de la xarxa CycloCat ha estat gràcies a les aportacions fetes per els mecenes durant la campanya de micro-mecenatge feta a Verkami entre el setembre i octubre de 2018. Volem donar les gràcies a tots ells:

Patrocinador principal:

logo probike

Patrocinadors:

Banner-Codex

Amb el codi cyclocat2018 tindreu un descompe en els portaequipatges amb candau incorporat de Codex-U.

 

Mecenes: Oscar Gonzalez Massana, Albert Moreno, Oliver Garcia, Xavi Castanyer, Arnau Codina, Jordi Puig, Marc Mateu, Albert Puig, Carlos Alberto Rodriguez, Mario Ruiz, Xavi Sanchez, Delfí Roca, Àlex Todó, Llorenç Moñoz, Carles Puig, Vicenç Vivó i Antonio Matt.


Com sabeu, CycloCat contacta amb sherpas que coneguin bé el territori i que vulguin compartir la seva saviesa amb la resta de comunitat ciclista. Volem agraïr als participants del reconeixement de la zona (Oscar Gonzalez Massana de Fisio Vall del Corb i Antoni Valls de AVC Bikes a Vilanova de Bellpuig).

fisio vall del corb

AVC Bikes


 Si voleu col.laborar amb el projecte CycloCat per que compartiu la seva filosofia i creieu que coneixeu prou bé el territori, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres per avançar la xarxa cap a la vostra zona. Recordeu que podeu enviar els vostres comentaris sobre el tram o informar de millores i estat de manteniment si heu passat fa poc a la adreça info@cyclocat.cat. Gràcies per la vostra col.laboració.