116-118 Cervera a Cervera (estació de tren)

logo probike

Mapa cervera a estacio de tren

 

 

Com enllaçar la InterCatalunya 1 en tren Cervera

Si voleu començar o acabar la ruta a Cervera, aquest tram us ajudarà a trobar l’estació de tren. A més, si esteu de ruta de més d’un dia, aquest track us permet travessar el centre de Cervera, on hi ha fondes, hostals i convents econòmics ja que Cervera és una ciutat de pas del camí de Sant Jaume i del Camí Ignasià. Hi ha allotjaments només per a peregrins, però si no sou peregrins trobareu també allotjament en aquesta ciutat històrica.

footage cervera

 

fitxa cervera a tren

 

Actualitzat: Octubre 2018

 

Descripció detallada

De les afores de Cervera, tocant al riu Ondara (que és on tenim ubicat el node 117) deixem de seguir l’esmentat riu per encarar camí dels Horts, que puja fins les muralles de Cervera. Seguim les indicacions del Camí de Sant Jaume.

cami dels horts cervera

Llavors prenem la costa de Sant Francesc d’Assís i trobem ja el típic urbanisme de carrers estrets de l’edat mitja.

carrers de Cervera

Prepareu-vos pel carrer Barcelona, que fa molta pujada…

carrer barcelona cervera

Els carrers estrets de Cervera tenen un cert encant:

carrers estrets

Més endavant, després de passar per davant la Paeria de Cervera, prenem el carrer Major. Es en sentit contrari si seguim el track, però tenint tant poc trànsit creiem que no és un problema circular en sentit invers (a la europea).

carrer major cervera

Uns metres més endavant, trobem ja la famosa Universitat de Cervera. Aquí hi va estudiar Narcís Monturiol, Joan Prim o Manuel Milà i Fontanals entre d’altres. Més endavant encara, sortim del centre històric i travessem la carretera L-214 (travessia urbana) per continuar el nostre camí pel carrer de la Llibertat.

carrer llibertat

Amb això haurem arribat a l’estació de tren de Cervera. Sempre és útil tenir una línia de tren paral.lela a la ruta que estem fent ja que ens pot servir de linia d’abandó en cas de tenir problemes. La freqüència no és molt alta a Cervera, però com a mínim hi és.


Agraïments

L’elaboració d’aquest tram de la xarxa CycloCat ha estat gràcies a les aportacions fetes per els mecenes durant la campanya de micro-mecenatge feta a Verkami entre el setembre i octubre de 2018. Volem donar les gràcies a tots ells:

Patrocinador principal:

logo probike

Patrocinadors:

Banner-Codex

Amb el codi cyclocat2018 tindreu un descompe en els portaequipatges amb candau incorporat de Codex-U.

 

Mecenes: Oscar Gonzalez Massana, Albert Moreno, Oliver Garcia, Xavi Castanyer, Arnau Codina, Jordi Puig, Marc Mateu, Albert Puig, Carlos Alberto Rodriguez, Mario Ruiz, Xavi Sanchez, Delfí Roca, Àlex Todó, Llorenç Moñoz, Carles Puig, Vicenç Vivó i Antonio Matt.


Com sabeu, CycloCat contacta amb sherpas que coneguin bé el territori i que vulguin compartir la seva saviesa amb la resta de comunitat ciclista. Volem agraïr als participants del reconeixement de la zona (Oscar Gonzalez Massana de Fisio Vall del Corb i Antoni Valls de AVC Bikes a Vilanova de Bellpuig).

fisio vall del corb

AVC Bikes


 Si voleu col.laborar amb el projecte CycloCat per que compartiu la seva filosofia i creieu que coneixeu prou bé el territori, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres per avançar la xarxa cap a la vostra zona. Recordeu que podeu enviar els vostres comentaris sobre el tram o informar de millores i estat de manteniment si heu passat fa poc a la adreça info@cyclocat.cat. Gràcies per la vostra col.laboració.