119-210 Canal d’Urgell amb sequia segona (Anglesola) a Castellnou de Seana

logo probike

Castellnou seana mapa

 

Arribem al Pla d’Urgell.

En aquest tram ens endinsarem al Pla d’Urgell. Gràcies als canals i als camins d’accés als camps, ens és molt fàcil poder avançar per aquest territori. Primer seguirem el canal principal d’Urgell i més tard un dels molts camins que creen una perfecte malla en aquesta plana. Es nota que estem lluny del mar, fa molta calor a l’estiu i molt fred a l’hivern, amb episodis de boira persistent. Trieu bé les dates per visitar aquesta zona: la primavera és fantàstica amb multitud d’arbres florits i camps verds.

gravel canal urgell

 

fitxa anglesola castellnou seana

 

Actualitzat: Octubre 2018

 

Descripció detallada

De l’encreuament entre el canal principal d’Urgell i el riu Ondara, remuntem uns metres el curs del riu per a poder travessar el llit per un gual. La majoria de dies de l’any no hi ha problemes per a travessar el riu Ondara per aquest gual.

gual ondara

Un cop passat el gual, reprenem el canal d’Urgell seguint la corrent. Normalment hi ha pista a banda i banda, però en cas de dubte seguiu el track.

canal urgell gravel

Mica en mica el canal ha anat virant de direcció Nord-Sud a Est-Oest, cosa que ja ens va bé per arribar a Lleida. Però de cop i volta el canal fa un gir de 90 graus per a tornar a posar-se en sentit sud, cosa que ens allunya del nostre objectiu. Llavors és hora de deixar el canal principal i seguir l’altic camí de Tàrrega a Castellnou de Seana.

cruilla canal urgell sant jaume

En aquesta cruiilla de la imatge deixarem de seguir el canal principal per a seguir l’antic camí de Tàrrega a Castellnou de Seana. Trobem indicacions del camí de Sant Jaume i de la InterCatalunya.

Ara rodem sobre asfalt senzill que ens va avançar molt ràpidament cap a l’Oest, sempre i quan no tinguem vent de cares. No és habitual trobar-se amb vents forts per aquestes contrades, a diferència de l’Empordà.

Més endavant, a l’hora de travessar la LV-3344 podem utilitzar el camí de terra lateral i segregat. Està marcat com a InterCatalunya. Això ens evitarà compartir calçada amb vehicles a motor, que en aquests trams rectes arriben a agafar -malauradament- altes velocitats.

travessar la LV-3344

El camí de terra que es veu a l’esquerra ens ofereix una alternativa segura per a seguir la LV-3344 uns metres i travessar-la més tard.

Seguim entre camps en sentit Oest fins que arribem a Castellnou de Seana, entrarem pel carrer Màrius Torres per seguir pel carrer del Calvari. Acabem el tram a la plaça Major, que és on hem ubicat el node 210 Castellnou de Seana.

plaça major castellnou de seana

 


Agraïments

L’elaboració d’aquest tram de la xarxa CycloCat ha estat gràcies a les aportacions fetes pels mecenes durant la campanya de micro-mecenatge feta a Verkami entre el setembre i octubre de 2018. Volem donar les gràcies a tots ells:

Patrocinador principal:

logo probike

Patrocinadors:

Banner-Codex

Amb el codi cyclocat2018 tindreu un descompe en els portaequipatges amb candau incorporat de Codex-U.

 

Mecenes: Oscar Gonzalez Massana, Albert Moreno, Oliver Garcia, Xavi Castanyer, Arnau Codina, Jordi Puig, Marc Mateu, Albert Puig, Carlos Alberto Rodriguez, Mario Ruiz, Xavi Sanchez, Delfí Roca, Àlex Todó, Llorenç Moñoz, Carles Puig, Vicenç Vivó i Antonio Matt.


Com sabeu, CycloCat contacta amb sherpas que coneguin bé el territori i que vulguin compartir la seva saviesa amb la resta de comunitat ciclista. Volem agraïr als participants del reconeixement de la zona (Oscar Gonzalez Massana de Fisio Vall del Corb i Antoni Valls de AVC Bikes a Vilanova de Bellpuig).

fisio vall del corb

AVC Bikes


 Si voleu col.laborar amb el projecte CycloCat per que compartiu la seva filosofia i creieu que coneixeu prou bé el territori, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres per avançar la xarxa cap a la vostra zona. Recordeu que podeu enviar els vostres comentaris sobre el tram o informar de millores i estat de manteniment si heu passat fa poc a la adreça info@cyclocat.cat. Gràcies per la vostra col.laboració.