12-13 Cardedeu a Sant Celoni

12-13

Descarrega el track aqui.

Actualitzat: Gener 2017

Descripció de la ruta

Aquest tram acaba de remuntar el Mogent fins a enllaçar amb la Tordera seguint la Via Augusta.

 

Desde la carretera de les Aigües entre Cardedeu i Llinars (node 12) seguim paralels a la A-7 i al Mogent pel polígon de Llinars. Hi ha la antiga carretera que fa les funcions de carril bici amb una gens menyspreable amplada de 6 metres.

A la alçada de les piscines cal girar a la esquerra per prendre el pont i creuar la carretera i la riera Giola (que travessa Llinars).

Continuem paralels a les vies del tren fins que ja estem en camins entre camps. A la sortida de Llinars, les infraestructures de tren, autopista i AVE fan que haguem de travessar un parell de ponts i fer algún tirabuixó. Travessem la riera de Vallserena per un gual per enllaçar amb el polígon Collsabadell i seguidament girar a la dreta per passar sota les dues linies de tren un altre cop.

Més endavant, a l’alçada de Mas Colomer, la pista de servei voreja l’area de servei del Montseny.

Creuem el torrent d’Arenes fins a trobar el carrer Via Augusta que ens portarà per bell mig de Vilalba Saserra. Aquest punt és on es troba la partició de les aigües. Ara la conca hidrogràfica és la de la Tordera. Continuem per la carretera Vella de Sant Celoni fins al final del poble, on ens hem d’incorporar a la carretera per pocs metres fins a trobar un accés el carrer de l’Anoia a la urbanització Can Bosc. Compte: forta pujada!!!

Baixem per carrer del Maresme i de seguida trobem la avinguda del Vallès que vertebra aquesta urbanització. Circulem com si volguessim tornar a entrar a la carretera però ens desviem a l’esquerra seguint les marques de Via Romana pel carrer del Segrià. Atenció: molt forta pujada!!! fins i tot aconselleriem anar per la carretera. Aquest és realment el punt negre del tram. Si trobeu una alternativa millor, comuniqueu-ho i millorarem el tram. Potser en aquest punt sí que es podria fer un carril bici seguint el traçat de la carretera fins al trencant de Santa Maria de Palautordera.

Si hem sobreviscut al carrer del Segrià i de la Cerdanya haurem trobat a mà dreta un camí de terra amb senyals de Via Romana que es fica dins del bosc deixant la urbanització Can Bosc i va a trobar un mas per seguidament ficar-se entre les instal·lacions de una granja escola on hi ha camps esportius i cavalls. Travessem tota la granja anomenada precisament La Granja per a incorporar-nos a la carretera BV-5301. En teoria, a l’alçada dels camps d’esports el camí romà continua, però les vegades que hi hem circulat estava intransitable per falta de neteja.

Agafeu la carretera BV5301 direcció Sant Celoni i trenqueu pel segon camí de terra, el qual va entre arbres. En aquest punt tornem a trobar les indicacions de blaves i grogues. Serpentejem per un camí entre camps i masies fins arribar al barri del Pont Trencat de Sant Celoni. Aqui podeu continuar rectes fins a trobar el pont de vianants que us permet travessar la carretera o bè girar a l’esquerra seguint indicacions de rutes saludables de Sant Celoni per a creuar el Sot de Can Quadres per un gual, i més endavent el tren i la carretera per sota. A la alçada del Pont Romà es troben els dos recorreguts un altre cop. Amb això fariem un carrer més i trobariem la rotonda d’accés a Sant Celoni, que hem seleccionat com a node 13.

 

Pont trencat Sant Celoni

Torna al mapa principal.