131-132 Tarragona a Tarragona (Francolí)

mapa serrallo

 

Del port de Tarragona fins a la desembocadura del Francolí.

Travessarem Tarragona pel seu front marítim i passarem pel mític barri de pescadors de El Serrallo. És potser la manera més segura i més plana de creuar Tarragona. És un tram curt, però ens mostra molt bé com estalviar-nos molts mal de caps.

Descarrega el track aqui.

fitxa serrallo

Actualitzat: Juny 2017

Descripció detallada

El tram comença prop de les escales Reials, just al costat del pas soterrat que dóna accés a la plaça dels Carros. Seguim el moll de la Costa direcció Oest.

serrallo bici

Després del moll de la Costa continuem pel moll dels Pescadors, al barri del Serrallo. Passem per la plaça Bonet i a la rotonda ja ens dirigim en direcció nord, remuntant el Francolí. No el veurem per que ens queda a l’altre banda del dic de contenció.

serrallo francoli bici

Al cap de pocs metres, el carrer s’enfonsa per guanyar gàlib i travessar les vies del tren.

serrallo travessar tren bici

Seguim per la prolongació del passeig de la independència fins que trobem un aparcament on hi ha una rampa que ens permet superar el dic del Francolí.

dic francoli

Un cop superat el dic, fem un gir en U i anem riu avall per a posar-nos a la llera del riu. Un cop a la llera, fem un altre gir en U per a remuntar el riu Francolí.

accedir llera francolí

Acabem el tram a la segona rampa d’accés. Aquesta ens permet entrar i sortir de la llera a l’alçada de l’avinguda Ramón y Cajal

rampa ramon i cajal

Establim aquí el node 132 Tarragona (Francolí) ja que si continuem pel riu ens endinsem en el Camp de Tarragona, mentres que si creuem el riu podrem prosseguir direcció Sud-Oest resseguint la costa.

Com sabeu, CycloCat contacta amb sherpas que coneguin bé el territori i que vulguin compartir la seva saviesa amb la resta de comunitat ciclista. Si voleu col.laborar amb el projecte CycloCat per que compartiu la seva filosofia i creieu que coneixeu prou bé el territori, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres per avançar la xarxa cap a la vostra zona. Recordeu que podeu enviar els vostres comentaris sobre el tram o informar de millores i estat de manteniment si heu passat fa poc a la adreça info@cyclocat.cat. Gràcies per la vostra col.laboració.