132-133 Tarragona (Francolí) a PI Mas Sunyer

mapa tarragona camp de tarragona

 

Sortint de Tarragona en bici cap a l’Oest.

Hi ha hagut esforços per a facilitar la movilitat en bicicleta a Tarragona i rodalies. Potser és més palès a l’Oest que no pàs a l’Est. Potser també per que és més pla. Aquí us describim un tram que ens permet evitar zones de polígons industrials per a apropar-vos una mica a Reus i a Vila-seca. Ens quedarem a mig camí, al Polígon Industrial Mas Sunyer. Un fantàsic polígon amb un fantàstic asfalt on no hi trobarem cap cotxe.

Descarrega el track aqui.

fitxa tarragona mas sunyer

Actualitzat: Juny 2017

Descripció detallada

Començem el tram a l’accés de la urbanització Icomar. Al costat del camp de futbol, esquivant un semàfor hi trobarem el carril bici.

tarragona carril bici

El carril bici segueix principalment sobre la vorera i, per tant, segregat dels cotxes durant ben bé 2,5Km. Si bé, molts encreuaments no estan ben resolts i la manca d’espai per als vianants fan que aquests envaeixin el carril bici.

tarragona bici 2

El carril bici desapareix a l’alçada de Bonavista. En aquest punt ens dirigim cap al Nord per a poder circumval.lar aquest nucli urbà.

Bonavista bici

Passem per davant de l’escola Joan XXIII, pel camí de la Partió. Passem també pel davant d’uns grans dipòsits que semblen d’aigua.

bonavista diposit

Seguim pel camí de la Partió, ara ja al costat de la A-7.

la partio bici

El camí de la Partió ens deixa a l’entrada de La Canonja. Entrarem al poble, que no acostuma atenir molt trànsit.

la canonja bici

Seguim aquesta carretera que es converteix en la avinguda de la Florida fins a trencar a la dreta pel carrer camí de Reus, que ens delata que aquest era l’antic camí per anar a Reus.

cami a Reus bici

Sortim de La Canonja pel camí de Reus. Passem pel costat d’una hípica força gran primer i d’una àrea de pic-nic després.

la canonja pic nic bici

Més endavant, un pont ens permet travessar la A-7 i accedir al polígon fantasma de Mas Sunyer.

mas sunyer a7 bici

Ja és llàstima que uns carrils bici tant ben fets no els utilitzi gairebé ningú. Esperem que aviat donguin servei a molts ciclistes.

mas sunyer fantasma bici

I en aquest polígon acabaria aquest tram. A partir d’aquí es pot tirar cap a Vila-seca o bé cap a Reus.

Com sabeu, CycloCat contacta amb sherpas que coneguin bé el territori i que vulguin compartir la seva saviesa amb la resta de comunitat ciclista. Volem agrair a Bicicamp el treball d’identificació de rutes ciclistes segures per la zona per on passa aquest track i agrair també al Sherpa Joan Josep Marcó per el seu suport.

Si voleu col.laborar amb el projecte CycloCat per que compartiu la seva filosofia i creieu que coneixeu prou bé el territori, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres per avançar la xarxa cap a la vostra zona. Recordeu que podeu enviar els vostres comentaris sobre el tram o informar de millores i estat de manteniment si heu passat fa poc a la adreça info@cyclocat.cat. Gràcies per la vostra col.laboració.