133-134 PI Mas Sunyer a Reus

mapa reus bici

 

Arribada a Reus, capital del Baix Camp.

Arribem a Reus, que és una ciutat de més de 100.000 habitants i és un motor de l’economia de la zona. No només és la ciutat on (probablement) va néixer Antoni Gaudí, també és una important capital del fruit sec: avellanes i ametlles. Entre indústries, autopistes i camps d’avellaners arribem a una ciutat que conta amb hospital i Universitat.

Descarrega el track aqui.

fitxa reus bici

Actualitzat: Juny 2017

Descripció detallada

Començem el tram al polígon fantasma de Mas Sunyer. Ja és llàstima que uns carrils bici tant ben fets no els utilitzi gairebé ningú.

 

mas sunyer fantasma bici

Circulem pel polígon en paral.lel a l’AP-7. Una mica més endavant hi ha un pont que ens permet travessar l’autopista.

pont AP7 Reus bici

Havent creuat l’autopista, hem deixat clarament enrera el polígon Industrial. Ara estem envoltats de camps, que és el paisatge original del Camp de Tarragona.

camp de reus

La següent infraestructura que hem de superar és la línia de l’AVE. En aquest cas, l’antic camí de Reus ha estat respectat i hi ha un pas soterrat.

tunel AVE reus bici

Tot just sortint del túnel el traçat del camí esquiva com pot l’autovia T-11, que a més, a aquesta alçada té una sortida.

T11 reus bici

Un cop superat l’escalextric, prosseguim entre camps. A cert punt, remuntem la riera de la Quadra. En aquest troç, al ser una riera, el sediment acumulat en forma de sorres ens dificulta el pas.

riera de la quadra bici

Més endavant, sortim de la riera de la Quadra per travessar una carretera just a l’alçada del monumental Pi de Bofarull.

Pi de Bofarull bici

Ens tornem a ficar a la riera de la Quadra fins que ens trobem amb el camí de Constantí. Deixem llavors la riera i prosseguim en direcció Oest pel camí de Constantí.

cami de constanti bici

El camí de Constantí passa de pista de terra a formigó. Més endavant entra a polígon i finalment urbanització.

cami de constanti reus bici

El camí de Constantí finalment va a parar a la carretera N-420. Hi ha un voral força ample i no em trobat alternatives millors per a entrar a Reus veninr de Tarragona. Aquest és un dels punts a millorar indubtablement.

N420 Reus bici

Acabarem el track just a les vies del tren. La carretera N-420, ara convertida en avinguda de Tarragona, s’enlaira per superar les vies del tren sense deixar espai per a la bicicleta. Optem per a passar per sota i accedir a la ciutat d’una manera més segura.

reus entrada bici

 

Com sabeu, CycloCat contacta amb sherpas que coneguin bé el territori i que vulguin compartir la seva saviesa amb la resta de comunitat ciclista. Volem agrair a Bicicamp el treball d’identificació de rutes ciclistes segures per la zona per on passa aquest track i agrair també al Sherpa Joan Josep Marcó per el seu suport.

Si voleu col.laborar amb el projecte CycloCat per que compartiu la seva filosofia i creieu que coneixeu prou bé el territori, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres per avançar la xarxa cap a la vostra zona. Recordeu que podeu enviar els vostres comentaris sobre el tram o informar de millores i estat de manteniment si heu passat fa poc a la adreça info@cyclocat.cat. Gràcies per la vostra col.laboració.