134-135 Reus a Vila-seca

mapa reus bici

Anar de Reus a Vila-seca en bici.

Reus i Vila-seca son dues ciutats properes l’una amb l’altre en un terreny relativament plà i en un contexte de camps. Estan a una distància ideal per anar en bicicleta d’una a l’altre fins i tot cada dia, per anar a escola, a la Universitat o anar a treballar. Us proposem amb aquet tram una alternativa plana i segura que uneix les dues ciutats evitant el trànsit.

Descarrega el track aqui.

fitxa reus vilaseca

Actualitzat: Juny 2017

Descripció detallada

Sortim pel sud de Reus, pel passatge de la Mare de Deu de Covadonga. Triem aquest carrer per que és més tranquil que el carrer de Mas Abelló, on hi ha rambla però no hi ha carril bici. Aviat trobarem la avinguda Belisens, la qual trobarem elevada per a passar les vies del tren.

reus covadonga

D’alguna manera hem d’arribar a la avinguda de la Universitat. Allà hi ha un carril bici que ens permet sortir de Reus a ran de l’Hospital Universitari Sant Joan.

carril bici hospital

Seguim per l’anomenada avinguda Universitat fins que es converteix en un camí asfaltat molt poc transitat.

av universitat reus bici

Desprès d’un parell de girs de 90°, típics de zone planes entre camps, travessarem les vies del tren sobre pont.

pont tren reus bici

Just després de travessar el pont de les vies, trenquem a esquerra per a seguir el camí de Vila-seca, que com el seu nom indica era el camí natural per anar a Vila-seca. Aquí deixem momentàniament l’asfalt i fem un troç de grava.

cami bici vilaseca

Més endavant creuem la T-11 per sota utilitzan aquest pas (veure imatge). Hi ha senyals de GR.

pont sota T-11

arribem al petit nucli de La Plana, molt petit i sempre molt animat. Prosseguim pel carrer del Mas de la Cuca.

la plana bici

Just a La Plana travessem el carrer del Camí dels Morts, que també ens portaria a travessar les vies del AVE, que és el següent obstacle a superar.

cami mas cuca o cami morts

Més endavant continuem per camí asfaltat arinxerat entre camps. Hi ha zones d’ombra que s’agraeixen a l’estiu.

vilaseca atrinxerat bici

Amb aquest darrer camí arribariem a la avinguda Generalitat de Vila-seca, que és el node 135.

node 135 vilaseca

 

Com sabeu, CycloCat contacta amb sherpas que coneguin bé el territori i que vulguin compartir la seva saviesa amb la resta de comunitat ciclista. Volem agrair a Bicicamp el treball d’identificació de rutes ciclistes segures per la zona per on passa aquest track i agrair també al Sherpa Joan Josep Marcó per el seu suport.

Si voleu col.laborar amb el projecte CycloCat per que compartiu la seva filosofia i creieu que coneixeu prou bé el territori, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres per avançar la xarxa cap a la vostra zona. Recordeu que podeu enviar els vostres comentaris sobre el tram o informar de millores i estat de manteniment si heu passat fa poc a la adreça info@cyclocat.cat. Gràcies per la vostra col.laboració.