140-141 Sant Joan Sanata a Santa Maria de Palautordera

altimetria sanata

 

Canviant de conca hidrogràfica, del Mogent (Besòs) a la Tordera.

Anar de Barcelona a Girona no és tot un camí de flors i violes. Tot i que intentem seguir al màxim possible els rius, tard o d’hora haurem de canviar de conca hidrogràfica. Això vol dir que haurem de fer una mica de desnivell.

Publiquem aquest tram a l’espera de la finalització d’un carril bici entre l’estació de Santa Maria de Palautordera i el nucli urbà. Aquest carril bici permetria fer una mica menys de desnivell.

Descarrega el track aqui.

fitxa sanata

Actualitzat: Octubre 2017

Descripció detallada

Començem el tram al node 140, que és una bifurcació entre una pista que vé del turó de les Formigues i una altre pista que vé de l’esglèsia de Sant Joan de Sanata. Prendrem la pista en direcció Nord-Est que baixa i va a buscar un pont per a superar les vies del TGV.

node 140

Més endavant trobarem l’estació de tren de Santa Maria de Palautordera, integrada a la línia de rodalies entre Barcelona i Sant Celoni.

renfe palautordera

L’estació esta al peu de la carretera BV-5301, on s’esta fent el carril bici. Com a camí alternatiu us proposem agafar el primer trencant a l’esquerra de la carretera. És una pista de terra, normalment en bon estat, que ens porta a una urbanització a l’entrada de Santa Maria.

la pista alternativa al carril bici

L’urbanització és força tranquila i té poc trànsit. De totes maneres respecteu el codi de circulació i aneu alerta. D’aquesta manera arribariem a la benzinera que hi ha a l’entrada de Santa Maria de Palautordera, que és on hem podat el node 141.

palautordera

Com sabeu, CycloCat contacta amb sherpas que coneguin bé el territori i que vulguin compartir la seva saviesa amb la resta de comunitat ciclista. Volem agrair a Agustí Saltó, la seva ajuda compartint tracks i reconeixent la zona.

Si voleu col.laborar amb el projecte CycloCat per que compartiu la seva filosofia i creieu que coneixeu prou bé el territori, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres per avançar la xarxa cap a la vostra zona. Recordeu que podeu enviar els vostres comentaris sobre el tram o informar de millores i estat de manteniment si heu passat fa poc a la adreça info@cyclocat.cat. Gràcies per la vostra col.laboració.