141-143 Santa Maria de Palautordera a estació de tren de Palautordera

mapa palautordera

Carril bici de Santa Maria de Palautordera fins a l’estació de tren.

Degut a les peculiaritats a l’hora de projectar una línia de ferrocarril (pendents, radis de gir), moltes vegades les estacions queden lluny dels pobles on realment volien arribar. Això passa sovint en terrenys d’alta i mitja muntanya, com el cas que ens ocupa: Santa Maria de Palautordera.

Descarrega el track aqui.

Actualitzat: març 2018

Descripció detallada

Començem el tram en el node 141, que és on es troben la carretera BV-5301 i l’avinguda del Parlament de Catalunya a l’entrada del nucli urbà de Santa Maria de Palautordera, on hi ha la benzinera i el rentat de cotxes.

Allà veurem que surt un carril bici paral.lel a l’esmentada carretera BV-5301.

Val a dir que aquest carril bici és també l’única opció possible per als vianants per accedir a l’estació de tren. Sigueu respectuosos i cívics.

A cert punt, el carril bici ha de vorejar uns terrenys d’una finca i es separa de la carretera. És potser el troç més bonic.

Aquest és el tram separat de la carretera que segueix el torrent de Can Pinell.

Una mica més avall, recuperem el traçat de la carretera…

…per a trobar-nos al cap de pocs metres l’estació de tren.

renfe palautordera

Heu d’anar en compte en aquest punt, ja que els vehicles a motor mantenen una velocitat elevada quan agafen la desviació per anar a l’estació. Unes bandes reductores de velocitat o una xicane no aninien gens malament en aquest punt negre.

Com sabeu, CycloCat contacta amb sherpas que coneguin bé el territori i que vulguin compartir la seva saviesa amb la resta de comunitat ciclista.

Si voleu col.laborar amb el projecte CycloCat per que compartiu la seva filosofia i creieu que coneixeu prou bé el territori, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres per avançar la xarxa cap a la vostra zona. Recordeu que podeu enviar els vostres comentaris sobre el tram o informar de millores i estat de manteniment si heu passat fa poc a la adreça info@cyclocat.cat. Gràcies per la vostra col.laboració.

Torna al mapa principal.