15-141 Sant Pere de Vilamajor a Santa Maria de Palautordera

mapa vilamajor

Entre Sant Pere i Santa Maria fregant el parc natural.

Aquest és el típic exemple de dificultat de mobilitat al Vallès. Dos pobles separats uns 5 Km en linea recta, troben la seva comunicació per camins després de fer una llarga volta de 10 Km. El Vallès és així, i més quan ens apropem a un gegant com el Monseny. La nostra millor arma: resseguir les carenes en comptes de pujar i baixar rieres.

Descarrega el track aqui.

fitxa vilamajor

Actualitzat: Octubre 2017

Descripció detallada

Començem el track al node 15 Sant Pere de Vilamajor. Des de la carretera BP-5109 surt la avinguda de Sant Elies, que com el seu nom indica, ens portaria a l’ermita de Sant Elies, sobre el turó del mateix nom.

sant pere

L’asfalt de l’avinguda s’acaba sortint del poble en una pista de sauló força ràpida i un pèl polvorosa en temps de sequera. La pista comença a enfilar-se al massís del Montseny i per uns metres circulem dins del parc natural. Al cap de poc, trobem una pista a la dreta (comfirmeu amb el track GPS) que ens portará, ja tot baixada, a Santa Maria de Palautordera. Si continuessim pujant trobariem l’emita de Sant Elies.

encreuement sant ellies

La baixada es fa per una pista argilosa que pot estar enfangada a l’hivern. Ens portarà a la urbanització de Vallserena. D’allà, vorejant un parell de masies, circularem pel plà de la Dona Morta.

dona morta

A cert punt, la pista esdevé un carrer asfaltat d’una urbanització de Santa Maria de Palautordera. Uns metres més endavant ens trobariem amb la carretera BV-5301, on en el futur hi haurà un carril bici que ens portarà a l’estació de tren.

node 141 palautordera

Com sabeu, CycloCat contacta amb sherpas que coneguin bé el territori i que vulguin compartir la seva saviesa amb la resta de comunitat ciclista.

Si voleu col.laborar amb el projecte CycloCat per que compartiu la seva filosofia i creieu que coneixeu prou bé el territori, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres per avançar la xarxa cap a la vostra zona. Recordeu que podeu enviar els vostres comentaris sobre el tram o informar de millores i estat de manteniment si heu passat fa poc a la adreça info@cyclocat.cat. Gràcies per la vostra col.laboració.