150-151 L’Armentera a Vila-Robau (pel Fluvià)

mapa fluvia ruta bici

 

Remuntant el riu Fluvià.

Aquest tram ens permet endinsar-nos a l’Empordà remuntant el riu Fluvià. Això ens permetria enllaçar la EV8 Pirinexus amb el camí de Sant Jaume o fins i tot arribar a Olot. No s’hi ha fet gaires actuacions per a tenir una opció ciclable a la riba d’aquest riu, tot i que els camins de camp ajuden a trobar alternatives segures i sense desnivell.

Descarrega el track aqui.

fitxa armentera vila-robau

Actualitzat: Setembre 2017

Descripció detallada

Començem a l’Armentera, a la riba del Fluvià. On la EV8 i la Pirirnexus deixen el riu nosaltres el continuem remuntant per una pista de grava ampla.

cyclocat armentera fluvia

Seguim els suaus meandres del riu. De fet, ni el veiem ja que la vegetació és molt frondosa. L’ample pista de grava es converteix en un camí més estret, de dues roderes amb força fang i bassalts. Arribem a l’alçada de la carretera C-31, que podem travessar per sota d’un pont.

cyclocat c-31

Llavors, allunyant-nos una mica del llit del riu, arribem a la petita població de Valveralla.

cyclocat valveralla

Sortim del poblet de Valvarella pel camí de l’Aigua, que és un camí asfaltat.

cyclocat cami de laigua

Arribem prop del camp de futbol de Ventalló i allí deixem el carrer asfaltat per a prendre una pista de grava que ens acosta a Vila-Robau.

cyclocat vila robau

Al cap d’uns 300 metres ja trobarem el poble de Vila-Robau, que és el node 151 de la xarxa CycloCat.

Com sabeu, CycloCat contacta amb sherpas que coneguin bé el territori i que vulguin compartir la seva saviesa amb la resta de comunitat ciclista. Volem agrair als participants del reconeixement de la zona (Nestor Gonzalez-Palacios) i als mecenes que vàren participar a la campanya de micromecenatge que va fer possible documentar aquest tram.

 FusionFlapGif2

logo_amfora

bedandbike_barcelona

logo_touring1

Si voleu col.laborar amb el projecte CycloCat per que compartiu la seva filosofia i creieu que coneixeu prou bé el territori, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres per avançar la xarxa cap a la vostra zona. Recordeu que podeu enviar els vostres comentaris sobre el tram o informar de millores i estat de manteniment si heu passat fa poc a la adreça info@cyclocat.cat. Gràcies per la vostra col.laboració.