16-170 La Garriga a El Figaró

garriga figaro bici ruta

Remuntant el riu Congost entre el Montseny i els cingles del Bertí.

Continuem avançant cap al Nord seguint el curs del Congost. Això ens ha de portar tard o d’hora a la plana de Vic, comarca d’Osona. De moment, passem aquest punt crític entre els accidents geogràfics del massís del Montseny i els cingles del Bertí.

Descarrega el track aqui.

fitxa la garriga figaro ruta bici

Actualitzat: Març 2018

Descripció detallada

Començem a La Garriga, al polígon que hi ha al Sud de la població, que és on el carril bici que vé de Granollers travessa el riu Congost. Es podria seguir remuntant el riu Congost per un carril bici inaugurat sobre el 2017, però més tard s’acaba en sèc i no ens dona alternatives segures. Per tant, seguirem per la xarxa de carrils bici de La Garriga que ens porta cap al centre.

la garriga carril bici  carril bici la garriga

La sortida de La Garriga en bici no és gaire fluida i hem d’anar canviant de riba i travessant carrers per enllaçar diferents carrils bici.

discontinuitat carril bici la garriga

Un cop sortim de La Garriga el passeig fluvial ens porta a ran de riu. És un sender estret i amb alguns punt de força dificultat tècnica. No recomanable anar en bicicletes urbanes. Tipus de bicicleta recomanat: BTT.

passeig fluvial congost figaro

Aquest congost (precisament dona nom al riu) concentra les principals estructures que comuniquen Barcelona (el Vallès) amb Osona. Per tant, anirem trobant-nos la C-17 i la línia de tren Barcelona – Puigcerdà. Aquest de la imatge és un dels punts on conflueixen el riu i aquestes dues estructures. Justament aquí, passem sota un pont del tren i més endavant travessem el riu per un pont que dona accés a un refugi de pesca.

cyclocat tren i carretera a congost

 

Una mica més endavant, hem de de tornar a travessar el Congost, però aquesta vegada no hi ha pont. És un gual. Sovint el nivell d’aigua és massa alt com per passar en bicicleta i s’ha de saltar de pedra en pedra per creuar. Després del gual hi ha un fort pendent que ens aparta del llit del riu.

gual figaro cyclocat congost

Una mica més endavant el Congost fa un meandre que coincideix amb el túnel de El Figaró a la C-17. Al sortir del meandre arribem a un polígon industrial.

tunel figaro alternativa bici

Entre l’esmentat polígon i el nucli urbà de El Figaró proposem utilitzar la antiga carretera N-152 ja que havent-hi la C-17 la major part del trànsit va per la via ràpida. Arribem a El Figaró per la rotonda que hi ha al sud del nucli i circulem per la carretera de Ribes, que és el carrer principal del poble. Trobarem l’estació de tren fàcilment molt propera al node final, només cal travessar el pont.

Com sabeu, CycloCat contacta amb sherpas que coneguin bé el territori i que vulguin compartir la seva saviesa amb la resta de comunitat ciclista. Si voleu col.laborar amb el projecte CycloCat per que compartiu la seva filosofia i creieu que coneixeu prou bé el territori, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres per avançar la xarxa cap a la vostra zona. Recordeu que podeu enviar els vostres comentaris sobre el tram o informar de millores i estat de manteniment si heu passat fa poc a la adreça info@cyclocat.cat. Gràcies per la vostra col.laboració.