17-28 Vilanova del Vallès a Sant Bartomeu de Cabanyes

mapa vilanova valles

 

Enllaçar el Mogent amb la serra Litoral.

Aquest tram no és molt maco, però us permetrà accedir al parc natural de la serra Litoral. Haurem de creuar un polígon industrial a Vilanova del Vallès, aproximar-nos a una urbanització per una carretera poc transitada i finalment guanyar alçada per arribar al camí carener. És una altre manera de sortir del Vallès per accedir al Maresme, però és clar, hi ha una muntanya entremig. Catalunya no és plana.

Descarrega el track aqui.

fitxa vilanova valles sant bartomeu

Actualitzat: Maig 2018

Descripció detallada

Començem al riu Mogent, a l’alçada de Vilanova del Vallès. Més o menys a l’alçada de la riera de l’Ardenya. Travessem un petit polígon industrial sense gaire trànsit els festius i haurem d’anar a buscar la muntanya. Creuem la carretera de La Roca per una rotonda.

riera ardenya

Prenem el camí de la Casa Alta, que dona accés a la urbanització Can Nadal.

acces a can nadal

Els primers kilòmetres son d’ascens relativament fàcil. Es segueix la riera de l’Ardenya i més tard la riera de Xargall. Però arribats al carrer de l’Alosa, ja a la urbanització Can Nadal, el pendent augmenta. La bona notícia és que només és un kilòmetre. Després el desnivell torna a ser raonable. Al final del carrer de l’Alosa acaba l’asfalt i comença la grava.

final carrer alosa

banner Elemnt

Seguim ascendint per la pista de terra fins que arribem al Coll de Porc. Un pas de sella entre el Vallès i el Maresme.

coll de porc

En aquest punt haurem arribat al camí carener de la serra Litoral que en aquest punt es diu camí de Sant Bartomeu. El seguim en direcció Nord i al cap de pocs metres passem aprop de la masia Mas Cellecs. En aquest punt acabem el tram. Si seguim per la carena trobarem Sant Bartomeu de Cabanyes. Si prenem el trancant que baixa per la vessant del Maresme anirem a Òrrius i més tard Argentona i Mataró.

cami de sant bartomeu

 

Com sabeu, CycloCat contacta amb sherpas que coneguin bé el territori i que vulguin compartir la seva saviesa amb la resta de comunitat ciclista. Si voleu col.laborar amb el projecte CycloCat per que compartiu la seva filosofia i creieu que coneixeu prou bé el territori, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres per avançar la xarxa cap a la vostra zona. Recordeu que podeu enviar els vostres comentaris sobre el tram o informar de millores i estat de manteniment si heu passat fa poc a la adreça info@cyclocat.cat. Gràcies per la vostra col.laboració.