19-140 Sant Antoni Vilamajor a Sant Joan Sanata

mapa vilamajor

Pedalant per pistes del Baix Montseny.

Pedalar pel Vallès pot ser un autèntic laberint. Camins particulars sense sortida, vies de tren i autopistes ens tallaran el camí moltes vegades i pot ser que ens facin recular o donar voltes desesperants. Creuar el Vallès d’Est a Oest -o viceversa- sepre és complicat. Amb aquest tram us mostrem com anar creuant petites valls per pistes i carreteres molt poc transitades.

Descarrega el track aqui.

fitxa vilamajor

Actualitzat: Octubre 2017

Descripció detallada

Començem el tram al node 19, que és el pont sobre la riera de Canyes o riera de Sant Antoni a San Antoni de Vilamajor. Prenem el carrer Vell, que està marcat com a GR 97. A la imatge, el carrer a la dreta un cop travessat el pont.

node 19 vilamajor

El carrer Vell és un d’aquests carrers antics que ens transporten a l’ambient tranquil i relaxat dels pobles de fa uns anys. Tot un acert fer-los peatonals. Quan passeu en bicicleta per aquests carrers tingueu en compte que la velocitat ha de ser moderada. Ja que hem tret els cotxes, que no treguin també les bicis.

Carrer Vell

Sortirem del poble pel carrer de França, que intersecta amb la carretera BP-5107 al final del nucli urbà. Travessem la carretera per seguir uns metres pel carrer Granollers i llavors ja entrar en una pista de terra.

carrer granollers vilamajor

La pista baixa lleugerament fins a creuar la riera de Vallserena. Un cop travessada la riera caldrà pujar una petita serra anomenada -casualment- l’Ordal.

ordal vilamajor

De la riera de Vallserena hem passat llavors al torrent de Can Divuit. Les pistes de terra compactada ens permeten rodar força ràpid. Si seguim aquesta pista del torrent de Can Divuit, anirem a parar prop de la serradora del tram 24-140 Collsabadell a Sant Joan Sanata, podent passar d’un tram a l’altre si es desitja. La nostra proposta però és no anar tant cap al Sud i pujar el turó de les Formigues. Darrera d’una granja pujem un camí asfaltat però amb molta pendent. Ho sentim, és es troç difícil del track, però us estalvieu metres si voleu moure-us ràpid cap a l’Est. A més, la pista asfaltada val molt la pena, és preciosa!

turo de les formigues

A cert punt de la carretera del turó de les formigues, hi surt una pista cap a l’Est, si ens hi deixem caure arribarem a Sanata. Estarem molt a prop de l’esglesia de Sant Joan de Sanata i d’un pont que ens permet travessar les vies de l’AVE. Aquest és el node 140, una mica enmig del no rès, però cruilla estratègica.

node 140 sanata

 

Com sabeu, CycloCat contacta amb sherpas que coneguin bé el territori i que vulguin compartir la seva saviesa amb la resta de comunitat ciclista. Volem agrair a Agustí Saltó, la seva ajuda compartint tracks i reconeixent la zona.

Si voleu col.laborar amb el projecte CycloCat per que compartiu la seva filosofia i creieu que coneixeu prou bé el territori, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres per avançar la xarxa cap a la vostra zona. Recordeu que podeu enviar els vostres comentaris sobre el tram o informar de millores i estat de manteniment si heu passat fa poc a la adreça info@cyclocat.cat. Gràcies per la vostra col.laboració.