20-180 Mataro a Argentona

mapa mataro argentona cyclocat

Remuntant la riera d’Argentona.

Deixem la costa i enfilem cap al Corredor. Amb aquest track arribem fàcilment a Argentona aprofitant la riera. Això ens permetrà apropar-nos a la serra del Corredor.

Descarrega el track aqui.

fitxa mataro argentona cyclocat

Actualitzat: Abril 2017

Descripció detallada

Començem a Mataró, davant del centre comercial (de fet és terme municipal de Cabrera de Mar). Anem a buscar el carrer riera d’Argentona, que la segueix en paral·lel (pel polígon) aquesta riera.

cabrera riera argentona bici

Seguim aquest carrer que ens permet passar per sota de la N-II primer, de la C-31D i finalment de la C-32 més tard. Més endavant el carrer canvia de nom a avinguda el Molí de les Mateves i encara més tard a avinguda dels Amics d’Argentona.

amics argentona bici

 

Just quan la avinguda canvia de nom i passa a anomenar-se ronda Llevant, surt un camí, havent passat la varana del pont, que ens permet ficar-nos al llit de la riera d’Argentona.

ronda llevant carril bici

A partir d’aquí el camí és de terra normalment ben compactada. Es pot rodar sense problemes.

riera argentona bici cyclocat

Aquest camí està ben mantingut ja que dona accés als pous dels horts. Normalment és usat per ciclistes.

cami dels pous argentona bici

A aquesta alçada del camí podem sempre girar a l’esquerra (Oest) per arribar al nucli urbà d’Argentona. Nosaltres hem preferit que el track passés per fora de la població per a fer la ruta més fluïda. Un cop passat Argentona, deixem el llit del riu per anar a una carretera que ens porta a la deixalleria. Aquesta és la antiga carretera Terrassa – Mataró (molt antiga, per cert).

carretera terrassa mataro cyclocat

Al final d’aquest polígon, la carretera deixa d’estar asfaltada i es roda una mica malament.

carretera mataro cyclocat argentona

Hi ha un gual força complicat per travessar la riera d’Òrrius i llavors ja podriem tirar cap a Òrrius o cap a Dosrius. Aquesta bifurcació és el node 180.

node 180 riera orrius

 

Com sabeu, CycloCat contacta amb sherpas que coneguin bé el territori i que vulguin compartir la seva saviesa amb la resta de comunitat ciclista. Si voleu col.laborar amb el projecte CycloCat per que compartiu la seva filosofia i creieu que coneixeu prou bé el territori, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres per avançar la xarxa cap a la vostra zona. Recordeu que podeu enviar els vostres comentaris sobre el tram o informar de millores i estat de manteniment si heu passat fa poc a la adreça info@cyclocat.cat. Gràcies per la vostra col.laboració.