Skip to main content
Sin categoría

00-01 Sant Adrià del Besòs a Bellvitge

By maig 11, 2016octubre 18th, 20164 Comments

00-01

Descarrega el track a Wikiloc aqui.

00-01.PNG

Descripció de la ruta

Aquest tram és un dels pocs que ens permet unir el Besòs amb el Llobregat. Aquest és, de fet, el tram que ens permet unir-los amb el mínim desnivell (només hem de salvar Montjuïc). No és un tram gaire ràpid, ja que és gairebé tot urbà i ens trobarem amb molt carril bici de vorera no segregat. Aneu amb compte amb els vianants, feu sonar el timbre i ajusteu la velocitat a les circumstàncies. La funció que té aquest tram és la de creuar Barcelona d’alguna manera o bé per entrar/sortir de la ciutat comtal si preteneu començar o acabar una ruta cicloturista des de la ciutat. Hi ha una bona xarxa de carrils bici a Barcelona que us permetrà connectar aquest tram amb casa vostra o el vostre hotel. Hem fet servir el traçat existent de la ronda verda de Barcelona, així podeu aprofitar la senyalització… si es manté.

El tram comença al node 00 Sant Adrià del Besòs (unió de la Diagonal, Rambla Prim i avinguda del Litoral). Comencem paral·lels al mar, recorrent les platges de Barcelona. Val a dir que amb el bon temps la platja s’omple de gent i no podeu esperar trobar el carril bici net (de gent). Si realment teniu pressa, podeu agafar algun carrer paral·lel però llavors haureu de conviure amb els cotxes…

Fins al Port Olímpic, l’avinguda del Litoral ens permet anar enllaçant carrils bici força continus. A l’alçada de la torre Mapfre i Hotel Arts cal circular per la vorera i creuar un pont que passa a prop de la coberta en forma de peix de F. Gehry. Més endavant, a la Barceloneta i Port Vell cal conviure amb vianants. Passeu Colom com pugueu, circuleu per davant de Drassanes i continueu recte pel passeig de Josep Carner. Feu una ziga zaga per esquivar el parc de bombers i agafeu el passatge de les bateries. Allà trobareu els jardins de Mossèn Costa i Llobera. Hi ha una reixa que tanca els jardins a la nit, o sigui que si feu la ruta gaire tard haureu de donar la volta als jardins per la carretera de Miramar. Remunteu els jardins (especialitzats en cactus, aneu amb compte no punxeu 😉 ) i passeu pel costat del restaurant Martínez. Més endavant passeu pels jardins de l’ara Hotel Miramar fins a la Plaça Carlos Ibañez. Allà preneu l’avinguda Miramar cap amunt. Passeu davant de les Piscines Municipals de Montjuïc, Funicular/Telefèric, Fundació Miró i finalment l’Anella Olímpica amb l’Estadi Olímpic Lluís Companys, el Palau Sant Jordi, les piscines Picornell i l’INEFC. En aquest punt l’avinguda Miramar passa a anomenar-se carrer de l’Estadi. Quan estem baixant, ens trobem la rotonda plaça de Sant Jordi, on hem de deixar el carrer de l’Estadi per girar cap a la dreta, sobre una placeta de terra, per buscar el camí de la Foixarda. Aquest camí dóna la volta a un camp de Rugbi i a un rocòdrom cobert. Estarem fent un tirabuixó. El túnel és també utilitzat com a rocòdrom, reduïu la velocitat i no us enredeu amb les cordes! Un cop superat el tunel de la Foixarda les indicacions són força bones. Carrer del Polvorí, Segura, ens fiquem per uns jardins (compte amb la navegació) fins que trobem el carrer de Foc i deixem finalment Montjuïc. Seguim el carrer de Foc pel seu carril bici, força llarg, que ens fa passar per la Fira Montjuïc 2 i girem per l’avinguda Joan Carles I per anar a buscar la Gran Via i seguir el seu carril bici fins a trobar l’estació de tren de Bellvitge. Un cop allà hem d’utilitzar el pont de vianants per a creuar les vies (aquest és el tros divertit del track) i fer unes quantes zigazages per acabar trobant l’avinguda Marina, que és el node 01 Bellvitge.

Torna al mapa principal.

Tracks que hi comuniquen:

00-02 Sant Adrià a Montcada

00-20 Sant Adrià del Besòs a Mataró

01-03 Bellvitge a Sant Andreu de la Barca

Estacions de tren properes:

Sant Adrià

Bellvitge

4 Comments

Leave a Reply