Skip to main content
Sin categoría

02-03 Montcada i Reixac a Sant Andreu de la Barca

By maig 13, 20167 Comments

02-03

Descarrega el track aqui.02-03

Descripció de la ruta

Aquest tram ens permet enllaçar el Besòs amb el Llobregat. És un tram que no segueix una conca per tant tindrem més desnivells que en altres trams de la xarxa. També és un tram útil si estem atravessant Catalunya i volem passar de llarg Barcelona (si ens fiquem per dintre la ciutat perdrem força temps ja que la circulació no és fluïda ni tant sols en bici).

Del node 02 que és la rotonda de Montcada i Reixac a la carretera de La Roca, creuem el pont per atravessar el Besòs. Aquests primers metres seran igual que la ruta per anar al node 06 Sabadell, és a dir, avinguda de la Ribera i passar per sota els ponts del tren, C-33 i C-17. Llavors no prendrem el pont per creuar el riu Ripoll com si volguessim remuntar el riu Ripoll. Ens hem de quedar a la mateixa banda d’on veniem: el carrer del Vapor. El final del carrer del Vapor ens fa incorporar al carrer límit del Polígon La Ferreria. Tot i que es digui carrer té molta pinta de carretera i és un dels punts negres de la ruta. Aquest carrer ens permetrà creuar la C-58 i la N-150 lo qual és una bona contrapartida. Continuem per aquesta carretera/carrer i després d’un parell de rotondes topem amb la riera de Sant Cugat. La remuntem cap a la dreta per la avinguda Canaletes o per algún carrer o pista de terra paral.lel. Els camins de terra que podeu seguir en aquest punt pot ser que no tinguin continuïtat. Recomanem anar per la avinguda Guiera, que té un carril bici força bò. Fem cim per la avinguda Guiera fins a trobar una rotonda on agafem la sortida del carrer Santa Rosa. Més tard la via canvia de nom per la de avinguda del Parc Tecnològic i segueix el traçat del camí Ral o B-1413. Aquest troç es pot fer per la Riera de Sant Cugat, però la navegació no és senzilla i alguns camins no tenen continuïtat. A part, la alternativa del carril bici és força bona. Vosaltres mateixos. Entrem llavors a Sant Cugat i comença la part complicada de navegació. A la benzinera BP que té al costat un MacDonalds gireu a la esquerra baixant per la avinguda de les Roquetes. A la següent rotonda a la dreta seguint la avinguda Corts Catalanes. Passarem pel costat del parc de la Pollancreda i llavors girem a la dreta pel carrer Puig i Cadafalch. El seguim aquest carrer fins que canvia de nom a rambla del Celler. Més tard ens desviem lleugerament a la dreta per pujar el carrer Torrent de la Bomba en el casc antic de Sant Cugat. Remuntant aquest carrer arribarem a passar sota el pont del tren i llavors haurem trobat el parc Central de Sant Cugat. Remuntem el parc fins a enllaçar tangencialment amb el carrer Ramon Llull. Seguim el carril bici que serpenteja per el turó de la capçalera del parc fins que anem a trobar la rotonda que ens pot dirigir al carrer Josep Irla. Creuem les vies pel pont i circulem pel carrer Pompeu Fabra fins a la rambla Baixador. Un cop en aquesta rambla hem de girar a la esquerra per un dels tres carrers següents: Lanzarote, Granada o Conca. El que us faci més ràbia, per que els trés es troben uns metres més tard al carrer Gabriel Ferrater que haureu de recórrer per a trobar un sender amagat en un camp. Aquest sender ens permet trobar el camí de Can Monmany, anar a la rotonda i seguir el camí de la Salud on finalment, i després de fer uns quants kilòmetres per creuar Sant Cugat, podrem tornar a trepitjar grava. El camí de la Salud és el port de muntanya de la etapa, no hi ha més remei. Estem canviant de conca hidrogràfica. Quan fem cim trobarem una bòbila que haurem de vorejar d’alguna manera, es pot fer per les dues bandes. Ara ja començarem a baixar passant pel costat del cementiri de Roques Blanques i desprès a la dreta una pista ens porta a trobar la autopista AP-7. Vigileu per quin camí baixeu que n’hi ha un que és particular i tenen gossos. Respecteu les propietats privades. A més, el camí correcte amaga un single track paral·lel que farà les delícies dels més freeriders. Quan trobem la AP-7 continueu baixant i en seguida trobareu un pas per creuar la autopista per sota, anant a parar a una rotonda sobre la carretera C-1413a. Creueu la rotonda i entreu al polígon que us queda a la esquerra. Circuleu fins al final del carrer fins que trobeu un camí de terra que us dóna accés a la ribera de la riera de Rubí. Fiqueu-vos-hi i aprofiteu el gual que hi ha sota les vies del tren per a creuar la riera. Més tard torna a haver-hi pista i trobareu les obres inacabades del pont de la A-2 i creuant el Llobregat el node 03 Sant Andreu de la Barca.

Torna al mapa principal.

Tracks que hi comuniquen:

00-02 Sant Adrià a Montcada

02-06 Montcada i Reixac a Sabadell

02-10 Montcada i Reixac a Montmeló

01-03 Bellvitge a Sant Andreu de la Barca

03-05 a Sant Andreu de la Barca a Martorell

03-08 a Sant Andreu de la Barca a Terrassa

03-08 b Sant Andreu de la Barca a Terrassa (per Ullastrell)

Estacions de tren properes:

El Papiol

El Palau

Hospital General

Montcada i Reixac

7 Comments

Leave a Reply