12-13

Descarrega el track aqui. Track obsolet, mireu a l’apartat Grans Rutes o CycloCat Regió Vallès.

 

Descripció de la ruta

Aquest tram acaba de remuntar el Mogent fins a enllaçar amb la Tordera seguint la Via Augusta. Tot i que des de 2018 recomanem passar pel la via verda de la Tourdera entre l’estació de tren de Palautordera i Santa Maria de Palautordera (veure Grans Rutes o CycloCat Regió Vallès).

Desde la carretera de les Aigües entre Cardedeu i Llinars (node 12) seguim paralels a la A-7 i al Mogent pel polígon de Llinars. Hi ha la antiga carretera que fa les funcions de carril bici amb una gens menyspreable amplada de 6 metres. A la alçada de les piscines cal girar a la esquerra per prendre el pont i creuar la carretera i la riera Giola (que travessa Llinars). Continuem paralels a les vies del tren fins que ja estem en camins entre camps. A la sortida de Llinars, les infraestructures de tren, autopista i AVE fan que haguem de travessar un parell de ponts i fer algún tirabuixó. Travessem la riera de Vallserena per un gual per enllaçar amb el polígon Collsabadell i seguidament girar a la dreta per passar sota les dues linies de tren un altre cop.

Ara tornem a estar a la via de servei de l’autopista, que seguirem després de passar prop d’un mas gran i voltar l’àrea de servei del Montseny. Creuem el torrent d’Arenes fins a trobar el carrer Via Augusta que ens portarà per bell mig de Vilalba Saserra. Aquest punt és on es troba la partició de les aigües. Ara la conca hidrogràfica és la de la Tordera. Continuem per la carretera Vella de Sant Celoni fins al final del poble, on ens hem d’incorporar a la carretera per pocs metres fins a trobar un accés el carrer de l’Anoia a la urbanització Can Bosc. Compte: forta pujada!!!

Baixem per carrer del Maresme i de seguida trobem la avinguda del Vallès que vertebra aquesta urbanització. Circulem com si volguessim tornar a entrar a la carretera però ens desviem a l’esquerra seguint les marques de Via Romana pel carrer del Segrià. Atenció: molt forta pujada!!! fins i tot aconselleriem anar per la carretera. Aquest és realment el punt negre del tram. Si trobeu una alternativa millor, comuniqueu-ho i millorarem el tram. Potser en aquest punt sí que es podria fer un carril bici seguint el traçat de la carretera fins al trencant de Santa Maria de Palautordera.

Si hem sobreviscut al carrer del Segrià i de la Cerdanya haurem trobat a mà dreta un camí de terra amb senyals de Via Romana que es fica dins del bosc deixant la urbanització Can Bosc i va a trobar un mas per seguidament ficar-se entre les instal·lacions de una granja escola on hi ha camps esportius i cavalls. Travessem tota la granja anomenada precisament La Granja per a incorporar-nos a la carretera BV-5301. En teoria, a l’alçada dels camps d’esports el camí romà continua, però les vegades que hi hem circulat estava intransitable per falta de neteja.

Agafeu la carretera BV5301 direcció Sant Celoni i trenqueu pel segon camí de terra, el qual va entre arbres. En aquest punt tornem a trobar les indicacions de blaves i grogues. Serpentejem per un camí entre camps i masies fins arribar al barri del Pont Trencat de Sant Celoni. Aqui podeu continuar rectes fins a trobar el pont de vianants que us permet travessar la carretera o bè girar a l’esquerra seguint indicacions de rutes saludables de Sant Celoni per a creuar el Sot de Can Quadres per un gual, i més endavent el tren i la carretera per sota. A la alçada del Pont Romà es troben els dos recorreguts un altre cop. Amb això fariem un carrer més i trobariem la rotonda d’accés a Sant Celoni, que hem seleccionat com a node 13.

Pont trencat Sant Celoni

Torna al mapa principal.

Tracks que hi enllaçen:

10-12 Montmeló a Cardedeu

11-12 Granollers a Cardedeu

12-22 Cardedeu a El Coll (GR92)

13-14 Sant Celoni a Hostalric


9 comentaris

manel · maig 18, 2016 a les 4:45 pm

ES MILLOR, DESPRES DE LLINARS ANAR CAP A SANT JOAN SANATA, JUST PASADA L’ESGESIA SURT UNA PISTA QUE PORTA L’ESTACIÓ DE PALAUTORDERA.

  j0ancalvera · maig 18, 2016 a les 5:15 pm

  Gràcies per la aportació. Ho tindré en compte. Volem ampliar la xarxa pel Vallès oriental, que dona molt de joc.

j0ancalvera · agost 8, 2016 a les 6:34 pm

Hem considerat la teva proposta. De la manera que proposes s’ha de circular per la carretera de Santa Maria de Palautordera més estona i és una via poc segura (de fet, hi va morir un ciclista al febrer de 2014)
(http://www.ciclo21.com/muere-un-ciclista-atropellado-en-santa-maria-de-palautordera/)

Si coneixes bé la zona ens encantaria que ens ajudessis a trobar més vies segures que uneixin Sant Celoni amb Vallgorguina, Sant Pere de Vilamajor i Breda.

Moltes gràcies per la teva aportació i esperem col·laborar amb tú properament.

CycloCat

MANEL VILA · agost 16, 2016 a les 10:09 am

hola, jo estic per la zona de La Garriga, Canoves, Cardedeu, Sant Antoni de vilamajor, aquesta zona es la que conec millor.

  j0ancalvera · agost 22, 2016 a les 2:47 pm

  Hola Manel!
  Moltes gràcies pel teu interès. En els propers mesos ampliarem la xarxa cap a la teva zona.
  En concret, cal traçar els següents tracks:
  13-15 Sant Celoni a Sant Pere de Vilamajor
  12-15 Cardedeu a Sant Pere de Vilamajor
  15-16 Sant Pere Vilamajor a La Garriga
  11-16 Granollers a La Garriga

  Si saps algún camí que sigui segur (segregat de cotxes), amb desnivell mínim i amb prou amplada per a passar remolcs ens encantaria que ens el proposessis. La millor manera de trobar camins és fent cas als usuaris de la zona.

  Espero la teva resposta i moltes gràcies per adelantat.

  Joan Calvera Porta

11-12 Granollers a Cardedeu « CycloCat · setembre 22, 2016 a les 4:54 pm

[…] 12-13 Cardedeu a Sant Celoni […]

12-22 Cardedeu a El Coll (GR92) « CycloCat · setembre 22, 2016 a les 4:57 pm

[…] 12-13 Cardedeu a Sant Celoni […]

13-14 Sant Celoni a Hostalric « CycloCat · setembre 22, 2016 a les 4:58 pm

[…] 12-13 Cardedeu a Sant Celoni […]

13-15 Sant Celoni a Sant Pere de Vilamajor « CycloCat · octubre 10, 2016 a les 1:03 pm

[…] 12-13 Cardedeu a Sant Celoni […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *