Skip to main content
Sin categoría

03-08 a Sant Andreu de la Barca a Terrassa

By juny 13, 20165 Comments

03-08

Descarrega el track aqui.03-08a.PNG

Descripció de la ruta

Aquest tram deixa el Llobregat per a remuntar un dels seus afluents: la riera de Rubí. Això ens permet el pas entre el Baix Llobregat i el Vallès Occidental. No és un tram gaire turístic, però logísticament ens permet tancar un circuït (03-02-06-08-03 = 73Km) i establir una ruta molt vàlida per “commuting” ja que passa per (gairebé) Sant Cugat, Rubí i Terrassa, on hi ha molta població i molts polígons industrials.

Del node 03 Sant Andreu de la Barca, sota el pont de la N-II, creuem el Llobregat pel gual i començem a remuntar la riera de Rubí. Arribem al polígon industrial Santa Rita fins a la rotonda de la B-150 amb la C-1413a. Utilitzem el pont de la B-150 per a creuar la riera i busquem el camí fluvial.

01

Més endavant, no tenim altre opció que anar al carrer Circunval·lació i tombar a la dreta per av. del Ferrocarril. Després seguim la av. Gaudí la qual seguirem més estona.

La av. Compositor Bizet i carrer Compositor Vivaldi ens estalvien resseguir un meandre de la riera a canvi de desnivell. Si voleu anar més plans podeu anar per el carrer Mozart i Verdi. Al final anireu a parar al Passeig de la riera igualment la qual heu de seguir fins al pont de la avinguda Cova Solera. Travessem la riera i ens fiquem dins del nucli de Rubí per a buscar el pont del tren, que té una part per a bicicletes i vianants.

Un cop travessada la riera reprenem el camí del marge esquerra (mirant cap al mar) fins a trobar la av. de la Llana. Allà es disposa d’un carril bici molt ben acondicionat i molt llarg. Ens permetrà passar per sota de la C-16, just al costat d’una depuradora.

02

03

Llavors arribarem a Les Fonts, on després d’alguna ziga zaga trobarem un camí de terra que segueix la riera del Palau, deixem llavors la riera de Rubí, que continua cap a munt sota el nom de riera de les Arenes.

04

En aquest punt ja hem arribat a Terrassa. El track l’hem allargat fins al node 08 per a donar una alternativa de circunval·lació a aquesta ciutat. En comptes de creuar-la, podeu seguir per la riera de Palau, remuntar la ronda de ponent i utilitzar la avinguda Abat Mercet i Jaume I, que disposen d’uns carrils bici força bons.

05

06

Per acabar, també us posem en el track la sortida de Terrassa per l’est via 22 de juliol, la Grípia i remuntar el torrent de la batzuca, una zona molt bona pel gravel.

07

08

Torna al mapa principal.

Tracks que hi enllaçen:

01-03 Bellvitge a Sant Andreu de la Barca

02-03 Montcada i Reixac a Sant Andreu de la Barca

03-05 Sant Andreu de la Barca a Martorell

03-08 b Sant Andreu de la Barca a Terrassa (per Ullastrell)

06-08 Sabadell a Terrassa

Estacions de tren properes:

El Papiol

El Palau

Terrassa

Terrassa Est

5 Comments

Leave a Reply