Skip to main content
Sin categoría

05-07 Martorell a Olesa de Montserrat

By juliol 4, 20162 Comments

05-07

Descarrega el track aqui.

05-07.png

Descripció de la ruta

Aquest tram continua remuntant el riu Llobregat fins on és transitable. Llavors us proposem una alternativa segura (però amb desnivell) per a continuar remuntant.

Del node 05 Martorell, sense creuar el Pont del Diable, continuem per la pista i passem per sota del pont de la A-2. Al centre de la imatge es veu la pista de terra que segueix paral·lela al Llobregat:

 

01

Vista aèrea de la pista al costat de la A-2:02

Remuntarem per aquesta pista fins a trobar la riera del Morral del Molí. Podem travessar la carretera per sota el pont o per sobre i accedim a la urbanització Les Carpes:03

Proposem remuntar la riera seguint aquest camí, que una mica més endavant té molt pendent. Com a alternativa es pot anar per dins la urbanització.

04

Detall del camí paral·lel a la riera sota l’urbanització Les Carpes:

05

Aquest és el troç amb més pendent. És una mica estret depenent de si l’han netejat de vegetació. Finalment arribem al carrer del Pí. Si optem per anar per dins la urbanització, és el carrer a trobar.

06

Quan sortim de la urbanització Les Carpes, el carrer de Pí segueix com a camí del Suro, que és un antic camí que comunicava les poblacions d’aquesta carena.

07

Travessem el paratge de Santa Maria de Vilalba, just on creuem la carretera que vé d’Ullastrell. Ara el camí també rep el nom de Castell de Voltrera.

08

Aquest és un camí asfaltat que comunica les urbanitzacions Oasi i Ribes Blaves. Hi ha molt poc trànsit de cotxes i aquests ho fan a velocitats normalment baixes.

09

És una carretera habitualment usada per a ciclistes de la zona per evitar trànsit.

10

Té constants canvis de rasant degut a que ressegueix la carena de la serra d’en Ribes.

Quan estem al centre de la urbanització Ribes Blaves, en un revolt de 180º, podem deixar el camí asfaltat per seguir les traces de la GR. Ens portarà directament a Olesa de Montserrat. Aquest camí té força pendent i el ferm està molt sòlt. Una altre opció vàlida per baixar a Olesa és seguir per la pista asfaltada fins al final de la urbanització i incorporar-se a la carretera B-120. En sentit Olesa, la velocitat de la bicicleta no és tant diferent a la dels cotxes degut a les corbes i aquests no intenten adelantar. Si feu aquest tram en sentit invers, recomanem anar per la GR, però el pendent és molt fort.

11

Imatge del traçat de la GR per a baixar de Ribes Blaves a Olesa de Montserrat. A l’esquerra es veu el tram final de la carretera B-120.

12

Amb això hauriem arribat al node 07 Olesa de Montserrat i tornariem a estar al nivell del riu Llobregat.

Torna al mapa principal.

Tracks que hi enllaçen:

03-05 Sant Andreu de la Barca a Martorell

05-41 Martorell a Sant Esteve Sesrovires

2 Comments

Leave a Reply