Altimetria La Rapita l'Arboç

Mapa de la ruta en bici de La Ràpita aprop de l’Arboç.

Per pistes ciclables de La Ràpita a L’Arboç

Aquest tram creua la frontera de l’Alt Penedès (província de Barcelona) amb la del Baix Penedès (província de Tarragona). Pobret Penedès, que l´han partit en dos…

Descarrega el track aqui.

Etiqueta ruta bici Ràpita l'Arboç

Actualitzat: Juny 2017

Descripció detallada

El tram comença a les afores de La Ràpita, en aquest camí que surt del camí d’Olèrdola entre vinyes. Trobarem un petit pont per a creuar el riu Foix:

creuar el Foix

Avançem entre vinyes i passem a ran d’un parell de granges. Tornem a creuar el Foix, que fa molts meandres pel Penedès.

creuant el foix ii

Circulem paral.lels al Foix fins a haver de creuar el seu afluent torrent de la Bruixa. Una mica més endavant ens incorporem a la carretera BV-2117. És una carretera sense voral, però té molt poc trànsit i la deixem al cap de 150 metres.

Torrent de la bruixa ruta bici

Un cop deixem l’esmentada carretera BV-2117, circulem paral.lels al conjunt de doble via convencional-AVE fins que ens desviem lleguerament a l’esquerra degut a que ens trobem amb la N-340. És just en aquest moment que creuem la frontera entre les províncies de Tarragona i Barcelona. Benvinguts a Tarragona! De totes maneres, continuem dins de la comarca transfronterera del Penedès. Travessem primer la N-340 per sota d’un pont i més tard les dobles vies de tren per a sortir girant a l’esquerra, seguin una antiga carretera i travessar la Riera d’Estadella.

Límit Tarragona Barcelona CycloCat

Continuem paral.lels a les vies del tren per uns metres fins que deixem aquesta direcció per pujar cap a la dreta un turonet. Fem cim, voregem la masia i continuem per pista asfaltada fins a les caves Emendis. Tornem a entrar a la província de Barcelona, per cert.

caves emendis ruta bici

Continuem per la pista, que va a trobar el camí de L’Arboç a Sant Marçal just davant de la masia La Porxada. Seguim direcció Sud-Oest i passem per davant de la masia Sant Marçal. Més endavant, seguint una pista asfaltada amb xiprers a banda i banda (rès a envajar a la Toscana) arribem al celler Oriol Rosell.

Oriol Rosell ruta bici

Instagram Sant Marçal

Aquesta és la entrada a l’Instagram de CycloCat el dia que vem anar a reconèixer el terreny.

Més endavant continuem entre vinyes i creuem el torrent de Can Cateri (on hi ha una bifurcació que ens portaria a l’Escola Camp Joliu) i encara més endavant, ja per una pista asfaltada i sinuosament divertida, la riera de Marmellar. Precisament aquesta riera fa de frontera entre Barcelona i Tarragona (províncies) i ara ja sí que no deixem aquesta província fins al final del tram. Quan remuntem el desnivell de la riera, arribem al celler masia Papiol, el qual envoltem.

Riera marmellar ruta bici

Un cop envoltat el celler masia Papiol, surt una pista directa direcció sud cap a l’Arboç. La pista queda cicatritzada per el pas de la doble via de tren però amb camins alternatius respectats. D’aquesta manera arribem a les afores de l’Arboç. Acabem el track en aquest encreuament ja que aquí podem agafar el cami Taberner, que és una via més directa d’avançar pel Penedès. Si es vol, en canvi, passar pel el poble de l’Arboç proposem també una alternativa menys directa però amb més serveis i més interès socio-turístic.

Papiol Arboç ruta bici

Agraïments especials al sherpa Ismael Batallé per la seva inestimable ajuda a l’hora de reconèixer el territori i valorar les rutes. Moltíssimes gràcies Ismael!
Com sabeu, CycloCat contacta amb sherpas que coneguin bé el territori i que vulguin compartir la seva saviesa amb la resta de comunitat ciclista. Si voleu col.laborar amb el projecte CycloCat per que compartiu la seva filosofia i creieu que coneixeu prou bé el territori, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres per avançar la xarxa cap a la vostra zona.
Recordeu que podeu deixar els vostres comentaris sobre el tram o informar de millores i estat de manteniment si heu passat fa poc. Gràcies per la vostra col.laboració.

Categories: Trams

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *