carril bici llinars

Mapa del carril bici entre Cardedeu i Llinars del Vallès.

Carril bici entre Cardedeu i Llinars del Vallès

Dins del terme municipal de Llinars del Vallès fa anys que funciona un carril bici de màxima qualitat. Tot i que no comunica ben bé amb no rès, el podem integrar a la útil ruta trans vallessana per a unir el Vallès amb La Selva. A més, el fet de que estigui segregat del trànsit en pràcticament tota la seva longitud, el fa ideal per anar en família i amb nens petits. És un tram catalogat com a verd segons els criteris de CycloCat.

Descarrega el track aqui.

fitxa carril bici cardedeu llinars

Actualitzat: Juny 2017

Descripció detallada

El tram comença al node 12 Cardedeu, dins del terme municipal de Llinars però molt a prop del nucli urbà de Cardedeu, en un dels pots que creua l’autopista AP-7 i la C-35. Sense travessar, davant nostre tenim l’antic traçat del carrer, ara reconvertit a carril bici i una mica més a munt, els carrers del nou polígon A7 Llinars Park.

carril bici llinars inici

Aquest antic traçat, ara reconvertit a carril bici i camí saludable, és totalment segregat del trànsit rodat. Això si, és compartit amb vianants i patinadors, aneu en compte. Aquest camí saludable, com a tants d’altres repartits per la geografía catalana, s’el anomena popularment com a “la ruta del colesterol”, ja que qui té el colesterol alt, el metge li recomana anar a caminar per allà.
carril bici llinars 2008

En aquesta imatge del 2008 s’observa el carril bici a la dreta i una calçada amb dos carrils per a cotxes. Actualment, els cotxes van més a l’esquerra i la calcada de la imatge és per a bicicletes i vianants.

Més endavant, deixem l’asfalt per a fer uns pocs metres per pista de terra i estalviar-nos un troç més de polígon.
pista bici llinars

Deixem l’asfalt en aquesta bifurcació. Anem a la dreta per la ombrívola pista de terra i evitem fer la pujada i posterior travessia pel polígon. La imatge és del 2008, quan encara podien circular cotxes per la ruta que us estem documentant.

Més endavant, la pista de terra ens porta al carrer principal del polígon. Hi circulem només uns metres, just per creuar la riera. Quan trobem l’aparcament just davant de la fàbrica Envases del Vallès podem anar a buscar un altre cop el carril bici.
carril bici mogent
El carril bici circula per un descampat (aquest va ser el punt de sortida de la Gentlemen’s ride del 2017) però seguidament hem de tornar al carrer principal del polígon.
descampat bici llinars
Finalment, hem d’abandonar aquest carrer per a passar sobre pont la carretera de Mataró (B-510) i la riera Giola per anar a parar darrera de l’estació de tren de Llinars del Vallès. Aquí hem situat el node 18.
tren llinars bici
Com sabeu, CycloCat contacta amb sherpas que coneguin bé el territori i que vulguin compartir la seva saviesa amb la resta de comunitat ciclista. Si voleu col.laborar amb el projecte CycloCat per que compartiu la seva filosofia i creieu que coneixeu prou bé el territori, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres per avançar la xarxa cap a la vostra zona.
Recordeu que podeu deixar els vostres comentaris sobre el tram o informar de millores i estat de manteniment si heu passat fa poc. Gràcies per la vostra col.laboració.

Categories: Trams

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *