planol Llinars vilamajor

Mapa per anar en bici de Llinars del Vallès a Sant Antoni de Vilamajor pel camí de la bàscula.

Pistes ciclables entre Llinars del Vallès i Sant Antoni de Vilamajor

Suposem que arribessim a Llinars en tren i que volguessim apropar-nos al Montseny pel sud. Com podem arribar a Sant Antoni de Vilamajor, si la carretera és realment molt estreta i no té voral?  A continuació us expliquem una manera d’arribar a Sant Antoni per l’antic camí de la bàscula. Fins que no es va restaurar el camí Ral, aquest era el “plà B” per arribar d’un poble a l’altre quan per alguna raó no es podia fer servir la carretera principal.

Descarrega el track aqui.

fitxa bici llinars sant antoni

Actualitzat: Juny 2017

Descripció detallada

El tram comença al node 18 Llinars del Vallès, just darrera de l’estació de tren. Anem direcció Barcelona i baixem per un camí de terra que ens porta al llit de la riera Giola.

ruta llinars tren

Aneu en compte els mesos de final d’estiu i començament de tardor per que poden tallar la riera per risc d’avingudes d’aigua. Després del pont del tren, encara passem tres ponts per sota. Especialment el segon és molt baix! aneu en compte!!! Després del tercer ja rodem per un carrer (tallat els divendres per mercat setmanal).

travessar Llinars en bici

Circulem per carrers de Llinars, sempre intentant mantenir el mínim desnivell. No farem una descripció detallada, seguiu el track. Pot ser que us trobeu algún carrer en contra direcció, però no és gaire difícil trobar una alternativa en una urbanutzació reticular.

Can boatell bici

Un cop hem travessat la urbanització Can Boatell, mitjançant el carrer del Lliri, tenim accés al camí de la Bàscula.

Entrada bascula ruta bici

Seguim el camí principal. Esta força ben marcat i no té pèrdua. Arribarem a un antic cobert on antigament hi havia una balança, d’aquí el nom del camí de “la bàscula”.

ruta bici aira

Passem pel costat de la masia Can Ribalta. Un metres més tard enllaçem amb la pista asfaltada (camí d’Alfou) que dona accés a les urbanitzacions de Sant Julià d’Alfou i Les Pungoles.

cami alfou bici

Entrem a Sant Antoni de Vilamajor pel Sud-Oest, seguint el carrer de la Freixaneda. Acabem el tram en el pont que travessa la riera de Canyes, on hem establert el node 19 Sant Antoni de Vilamajor.
bici sant antoni vilamajor
Com sabeu, CycloCat contacta amb sherpas que coneguin bé el territori i que vulguin compartir la seva saviesa amb la resta de comunitat ciclista. Si voleu col.laborar amb el projecte CycloCat per que compartiu la seva filosofia i creieu que coneixeu prou bé el territori, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres per avançar la xarxa cap a la vostra zona.
Recordeu que podeu deixar els vostres comentaris sobre el tram o informar de millores i estat de manteniment si heu passat fa poc. Gràcies per la vostra col.laboració.

Categories: Trams

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *