Distància: 21Km
Desnivell positiu: 600m 
Desnivell negatiu: 650m 

Descarrega el track aquí

Actualitzat: maig 2019


Alta Ruta Gravel: El Corredor

A continuació us descriurem la ruta ciclable més alta per travessar la serra de El Corredor. Agafarem com a referència la GR-92, però descartarem els trams no ciclables i en donarem alternatives.

Travessarem el parc natural del Montnegre-Corredor en la seva part pròpiament de El Corredor. És una ruta que principalment seguix la carena fronterera entre el Maresme i el Vallès Oriental. La pista esta normalment en un bon estat de conservació, és de sauló amb algun segment asfaltat. No acostuma a enfangar-se per les plujes de tardor tot i que té tendència a fer xaragalls i bancs de sorra. El pas de cotxes provoca algunes ondulacions prop de les corbes però en general no té dificultat tècnica. Uns pneumàtics d’entre 35 i 45mm amb tacs petits ens serviran.

pista saulo

Època de l’any: la ruta es pot fer durant tot l’any. Evitar les hores més caluroses a l’estiu i episodis d’alt risc d’incendi. És fàcil trobar ombres durant el recorregut.

Descripció detallada de la ruta

El Coll a Can Bordoi

Començem el track a la carretera BV-5103, just en el punt més alt. Cap a l’Est seguim una pista asfaltada que dona accés a una casa. A la dreta ens quedarà una pedrera i bòvila molt gran de l’empresa Breinco.

el coll pedrera

Uns metres més endavant, apropant-nos a una pedrera abandonada, deixem la pista per enfilar-nos cap a Nord-Est seguint indicacions de la GR-92.

Si no deixessim la pista principal aniriem a Sant Esteve del Coll i baixant arribariem al polígon AP-7 de Llinars del Vallès. És una bona pista per accedir a aquesta ruta. Tant Llinars com Cardedeu tenen estació de tren de la línia R2nord de rodalies Renfe.

Per pista de sauló anem remuntant per una petita vall que ens portará molt a prop de la Torrassa o Torre del Moro. Val la pena desviar-nos per visitar-la. Hi ha un xiringuito que obre els diumenges i festius. Molt recomanable.

torrassa del moro llinars

La Torrassa és un dels cims d’aquesta ruta. Ara toca seguir la pista en lleugera baixada i sense pèrdua fins a la finca de Can Bordoi. Casa modernista d’inconfusible silueta visible desde alguns punts del Baix Montseny. 

Recomanem deixar la pista en aquest punt i passar arran de la masia de Can Bordoi. Hi ha una cadena, però persones i bicicletes poden passar. D’aquesta manera arribarem a la carretera B-510 al seu punt mes alt (Coll de Can Bordoi 314msnm) i ens haurem estalviat circular uns metres en pujada per la carretera.

can bordoi cyclocat

Can Bordoi al Santuari de El Corredor

Travessem la carretera i entrem llavors al parc natural de Montnegre-El Corredor.

aparcament can bordoi corredor

Hi ha un petit aparcament per a cotxes. És un bon lloc per a començar.

Prenem la pista asfaltada. Tot i ser una pista dins de parc natura té força trànsit ja que dona accés a la urbanització Can Massuet del Far. En aquesta secció podem agafar el sender que passa pel voral, és força continu i més segur que la plataforma asfaltada.

el corredor ciclisme segur

Passem molt a prop del Castell Vell de Llinars o Castell del Far, ara convertit en casa de colònies. 

Seguim per la pista amb suaus pendents. A cert punt, l’asfalt es desvia de la via principal per anar a la urbanització abans esmentada mentre la pista principal continua enfilant-se, ara de terra.

bifurcacio el far node cyclocat

Si seguissim per la urbanització, arribariem fàcilment a Dosrius passant per la pista d’accés a Canyamars. De Dosrius arribariem a Argentona i, seguint la riera, fins a Mataró.

pista de el corredor

Més endavant trobem Sant Andreu del Far, un conjunt d’esglèsia i masia que ara funciona com a restaurant.

esglesia sant andreu del far

Més endavant trobem la masia de Can Bosc, disposa d’un Heliport i una bassa per a extinció de focs forestals.

can bosc del far

Seguim i trobem el Pla de la Serra, que ens dona un petit descans abans de començar a guanyar metres per arribar al Santuari de El Corredor.

Trobarem una pista direcció Nord en un revolt amb indicacions a Can Miloca, si la seguim baixarem fins a Collsabadell, ja fora del parc i a l’alçada del Mogent, per si voleu anar a l’estació de tren de Llinars del Vallès.

Passarem aprop de la Font de Can Arenes i la masia homònima.

Més endavant trobarem l’area d’acampada i barbacoes. Es possible que algun diumenge o festiu trobeu molt de trànsit en aquesta pista, ja que a les barbacoes s’hi celebren festes multitudinàries i la gent hi arriba majoritàriament en cotxe (i encara més ara que han asfaltat la pista en aquest segment…).

Enganxem ara els últims trams de pujada, ara asfaltada per raons de manteniment, que ens donaran accés al Santuari de El Corredor, a 642 msnm. A dalt hi ha una font que normalment funciona i un petit bar.

Santuari de El Corredor a Vallgorguina

Un cop al Santuari, seguim per la pista, ara de baixada fins a Vallgorguina.

Al cap de pocs metres, trobarem la pista GR-83 que segeix una altre carena, més orientada al Maresme que no pas al Vallès. Si la seguiu anireu al Collsacreu i trobareu la carretera C-61, que pràcticament separa El Corredor del Montnegre.

Seguim però la GR92, per la carena del Vallès. La baixada serpenteja per pista de saulò, amb pocs cotxes normalment i amplades d’entre 3 i 6 metres. Passem molt a prop del dolmen de Pedra Gentil.

La pista ens porta a l’alçada de la carretera C-61 molt a prop de Vallgorguina pel Nord-Oest. No cal que agafem la carretera per que hi ha un tros de la xarxa Tourdera que ens porta a Vallgorguina. Per tant, remuntem la riera de Vallgorguina i acabem el track al carrer Mataró, on hi ha un aparcament per a cotxes.


Volem sentir la teva opinió!

Has fet aquesta ruta? t’ha agradat? Coneixes bé el territori i creus que hi ha una opció millor? No et tallis i dóna la teva opinió! Deixa el teu comentari aquí sota.

Incidències? Millores?

Ajudan’s a mantenir la informació actualitzada deixant els teus comentaris aquí sota. Així tothom en podrà gaudir.

Agraïments als sherpas que han col·laborat en l’elaboració d’aquest tram:

Agustí Saltó, Ivan Imbernon, Josep Misser.


0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *