Skip to main content
Uncategorized

Reglament Lo Far West 2020

By febrer 26, 2020No Comments

Aquest reglament regula la participació i funcionament de la marxa Lo Far West Gravel Ride Barcelona Lleida (en endavant LFW).

Entitat organitzadora: CycloCat Club Ciclista Terrassa.

1-   La marxa:

Art. 1.1 – La LFW no és una competició. És una pedalada en règim d’autosuficiència. Els participants estan obligats a respectar els horaris de control i els tracks facilitats per l’organització.

 Art. 1.2 – És obligatori l’ús del casc.

2-   Participants:

Art. 2.1 – Podran participar a la marxa LFW només els ciclistes majors de 18 anys que estiguin en possessió de la corresponent llicència federativa. En cas de no tenir llicència es pot contractar una assegurança de dia de la mateixa Federació Catalana de Ciclisme (en endavant FCC).

Art. 2.2 – En el moment d’inscriure’s cal registrar una adreça de correu electrònic per participant que serà el canal oficial entre l’organització i el participant informacions d’interès general de la prova.

Art. 2.3 – Cada participant ha de ser responsable de tenir totes les informacions necessàries per a fer la prova, especialment en referència a distància, horaris, tipus de prova, tipus de vies, navegació, condicions meteorològiques, material idoni i dieta.

3-   Funcionament de la prova:

Art. 3.1 – Cada participant tindrà una franja horària de sortida determinada. La franja horària serà sel·leccionada per el participant en el moment de l’inscripció. Complementàriament es fa saber als participants que el recorregut forma part de la xarxa ciclista CycloCat i els tracks estan sempre disponibles al web www.cyclocat.cat

Art. 3.2 – El preu de la inscripció és de 67€ per a federats. El preu per a no federats serà de 67€ més el cost de les assegurances de dia.

Art. 3.3 – El full de ruta es podrà recollir el dissabte 16 de maig entre les 9 i les 10 al Eroica Caffè Barcelona.

Art. 3.4 La sortida sera al Eroica Caffè Barcelona entre les 9:00 i les 10:00 hores a.m. el dia 16 de maig.

Art. 3.4.1 La sortida i recollida de dorsals per els que facin només la segona etapa és el diumenge 17 de maig entre les 8:00 i les 10:00 a Òdena Village.

Art. 3.5 L’arribada serà al Velòdrom Municipal de Lleida el diumenge 17 de maig. El control d’arribada serà entre les 15:00 i les 16:00.

Art. 3.6 – No hi ha ni cotxe ni moto escombra per a aquesta pedalada ja que circula paral·lela a la línia de tren Barcelona – Lleida.

Art. 3.7 – Les vies no estan tallades al trànsit. Cal respectar el Codi de Circulació o requeriments de la Policia de trànsit. En cap cas els organitzadors es farà necessàriament responsable, ni solidari, amb aquells ciclistes que no respectin el Codi de Circulació, essent ells mateixos els responsables de les infraccions que puguin cometre.

Art. 3.8 – Els controls de pas es fan mitjançant unes pinces de control que troquelen un full de ruta. Sortir del track de la organització representa desqualificació.

Art. 3.9 – L’organització aconsella encaridament estudiar el recorregut de la prova, familiaritzar-se amb el terreny, els tipus de camí, la navegació, les condicions meteorològiques adverses. Proveu de fer prèviament 100Km en condicions similars abans d’apuntar-vos. Proveu de fer trossos de la prova pel vostre compte setmanes abans per a estar familiaritzats amb el recorregut. No us apunteu a aquesta prova si no teniu certes garanties d’acabar-la. No tot és possible. Sigueu responsables dels vostres actes i de la vostra salut més enllà de les garanties donades per l’organització i la FCC.

Art. 3.10 – Cada participant és responsable de la seva pròpia navegació. Això vol dir que és capaç de seguir el recorregut proporcionat per l’organització, sigui amb mapa de paper o bé amb un aparell de GPS. Tanmateix és responsable de tenir bateries suficients per a l’aparell. Està permès rebre ajut d’altres equips o terceres parts.

4-   Material:

Art. 4.1 – Cada participant és responsable del bon funcionament de la seva bicicleta així com responsable de reparar-la en cas d’avaria comú (punxada, etc.). Està permès rebre ajut d’altres participants o de terceres parts.

Art. 4.2 – El mes de maig és un mes amb alta probabilitat de pluja. Aneu preparats per a fred i pluja. Aconsellem una primera capa sintètica que s’eixugui ràpid, una segona capa tèrmica i una tercera capa que pari el vent i la pluja.

Art. 4.3 – és possible que hi hagi fang. S’aconsella l’ús de parafangs. No hi ha limitacions en quant a bicicleta, la responsabilitat de triar el material més adequat recau en el participant. L’organització desaconsella pneumàtics inferiors a 28 mm d’ample. Part del traçat és per camins de terra i grava, porteu rodes suficientment resistents. Les avaries per material inadequat son responsabilitat del participant.

Art. 4.4 – L’organització proporciona el sopar del dissabte, l’esmorzar del diumenge i un terra dur i aixoplogat per a poder posar un matalàs i un sac de dormir que seran responsabilitat del participant.

5-   Consideracions generals:

Art. 5.1 –  Cada participant és responsable de la correcta dieta abans, durant i després de la prova. L’organització declina tota responsabilitat per dietes incorrectes (deshidratació, hipoglucemia, alcohol, psicotròpics). Hi ha previstos avituallaments on s’oferirà als participants aigua. El telèfon d’emergències és el 112.

Art. 5.2 – L’organització aconsella assistir a la reunió al briefing on es donaran les últimes instruccions als participants així com advertiments sobre les condicions del terreny o canvis en el recorregut.

Art. 5.3 – Cal ser respectuós amb els altres participants de la prova i sobretot amb els altres usuaris de la via. En camins compartits amb vianants teniu la responsabilitat d’assegurar l’avançament amb seguretat. Advertiu la vostra presència amb un timbre o similar. No llenceu brossa al medi. Llenceu-la a les papereres o porteu-la amb vosaltres fins a casa. Si l’organització recull proves de conducta no respectuosa amb els usuaris de la via o amb el medi ambient es reserva el dret d’admetre el participant incívic en següents edicions.

Art. 5.4 – Tots els imprevistos no reflectits en aquest reglament seran resolts per l’organització i les seves decisions seran d’obligat compliment.

Art. 5.5 – La inscripció implica l’acceptació d’aquest reglament i l’organització es reserva el dret d’excloure de la prova qualsevol participant pel fet de no complir-lo.

Leave a Reply