Llargada: 21 Km

Desnivell: 380 m

Nivell CycloCat: Blau

Seguim l’itinerari 2V.9 només per a travessar el Besòs i situar-nos a la banda de Montcada que encara el riu Ripoll ja que aquest itinerari bàsicament remunta aquest riu.

A Montcada travessem el riu Ripoll i trobem un magnífic carril bici que ens porta sense problemes a Ripollet sense pràcticament entrar en el nucli urbà. Més endavant circulem per les afores de Barberà del Vallès i encara una mica més endavant Sabadell. 

Acció: millorar els accessos a Barberà i Sabadell.

Val a dir que el riu Ripoll circula molt acanalat, això vol dir que és difícil trobar punts on entrar i sortir del congost que forma en algunes seccions. És especialment perillós quan aquestes entrades i sortides son carreteres, algunes amb alt volum de trànsit. A més, històricament l’urbanisme d’aquestes ciutats ha donat l’esquena a aquest riu dixant-lo, per tant, incomunicat.

Allargem l’itinerari fins a Castellar del Vallès, on el desnivell ja és notable.

Val a dir, que a partir de Sabadell es pot deixar el congost del Ripoll abans dels Horts d’Arraona per a seguir l’antic camí ramader, que ens portarà d’una manera més directa (però amb més desnivell) fins a Castellar.

Acció: canviar els guals inundables per ponts, especialment entre Sabadell i Castellar.

Categories: Uncategorized

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *