Llargada: 6 Km

Desnivell: 190 m

Nivell CycloCat: Vermell

Un altre dels carrers que connecta amb la Meridiana per a apropar-nos a la zona muntanyosa de Barcelona és el carrer Garcilaso. El prenem només uns petres per a seguir al llarg del carril bici del carrer Olesa fins a la plaça Maragall. Llavors seguim el carril bici del carrer Teodor Llorente fins a la Ronda del Guinardó.

A la Ronda del Guinardó continuem per un carril bici sobre vorera només durant uns metres. Després hem de baixar a la calçada.

Acció: treballar la continuïtat de l’itinerari a la Ronda del Guinardó.

Després de la plaça Alfons el Savi seguirem pel el carril bici del carrer de les Camèlies fins a la seva fi al carrer Escorial. Aquí ens veiem obligats a circular sobre la vorera o bé contradirecció per anar a trobar un carrer de la xarxa de zona 30 de Gràcia.

Acció: millorar la connexió entre la ronda Guinardó i la zona 30 de Gràcia.

Circulem per el carrer Mossen Masdexexart, més tard Sant Salvador i més tard Nil Fabra, que és zona 30 fins al carrer Gran de Gràcia. Remuntem uns metres de Gran de Gràcia, més tard Riera de Cassoles per arribar a la plaça Lesseps. Aquesta plaça és un important nus de comunicacions i té molt de trànsit tot el dia. No hi ha una alternativa segura per a superar aquest nus en bicicleta.

Acció: segregar els itineraris ciclistes a la plaça Lesseps (especialment Gran de Gràcia amb Vallcarca).

Remuntem l’avinguda Vallcarca, que és molt perillosa degut a que té força pendent i la velocitat del ciclista amb la del cotxe i moto és molt diferent en aquestes circumstàncies. Els carrers 30 del voltant no son una alternativa degut al traçat i la topografia del terreny. Finalment arribem al carril bici del carrer Esteve Terrades.

Acció: segregar l’itinerari ciclista a l’avinguda Vallcarca.

Al capdamunt del carrer Esteve Terrades ja podriem enllaçar amb un hipotètic itinerari ciclista de la Ronda de Dalt.

Categories: Uncategorized

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *