210-211 Castellnou de Seana a Vilanova de Bellpuig

logo probike

 

Mapa vilanova de bellpuig

 

Gaudint de la bicicleta entre camps.

En aquest tram comunica dos pobles de la comarca de Pla d’Urgell passant molt a prop d’una estació de tren, que sempre és interessant a l’hora de sol.lucionar la logística d’una expedició. Per aquest tram usarem una carretera asfaltada amb molt poc trànsit on no tenim registres d’incidents, per tant, la classifiquem com a segura.

indicacions Vilanova de bellpuig castellnou de seana

 

fitxa castellnou de seana

 

Actualitzat: Octubre 2018

 

Descripció detallada

Comencem el track a la plaça Major de Castellnou de Seana.

plaça major castellnou de seana

D’allà sortim pel carrer Sant Blai. Uns metres més endavant, aquest carrer tomba lleugerament cap a l’Est convertint-se en la LV-3443, però nosaltres sortim per la tangent circulant per l’avinguda del Pla d’Urgell.

sortida de castellnou de seana

Sortim per la tangent, no seguim la LV-3443.

A la sortida de Castellnou de Seana, ens incorporem a una carretera que no és de la xarxa bàsica. És l’antic camí de Vilanova de Bellpuig, que està asfaltat però en molt males condicions (Octubre 2018). Això fa que sigui més segur per a les bicicletes, ja que els cotxes no poden correr tant. Aconsellem portar pneumàtics amb un mínim de 28 mm d’ample.

travessar la A2

El camí vell de Vilanova de Bellpuig ens permet travessar l’autovia A-2 per aquest pont.

Un cop hem passat per sobre la A-2, haurem de travessar la línia de ferrocarril Barcelona – Lleida. Aquestes dues infraestructures van en paral.lel per aquesta comarca. Just abans de passar per sobre les vies, podem accedir a l’estació de tren de Castellnou de Seana per un camí que va cap a l’Est com es mostra a l’imatge.

Estacio de tren de Castellnou de seana

Continuem per aquest camí vell que té un asfalt molt deteriorat. Potser no és molt còmode, però fa que els cotxes no corrin.

asfalt en mal estat

Al cap de poc hem de travessar la N-II al mateix nivell. Cal anar en compte, de totes maneres, és un encreuament amb molt bona visibilitat (si no hi ha boira) i amb poc trànsit.

travessar la N-II

Al cap d’un kilòmetre aproximadament estarem arribant al poble de Vilanova de Bellpuig, que és on hem posat el node 211 de la xarxa.

 


Agraïments

L’elaboració d’aquest tram de la xarxa CycloCat ha estat gràcies a les aportacions fetes pels mecenes durant la campanya de micro-mecenatge feta a Verkami entre el setembre i octubre de 2018. Volem donar les gràcies a tots ells:

Patrocinador principal:

logo probike

Patrocinadors:

Banner-Codex

Amb el codi cyclocat2018 tindreu un descompe en els portaequipatges amb candau incorporat de Codex-U.

 

Mecenes: Oscar Gonzalez Massana, Albert Moreno, Oliver Garcia, Xavi Castanyer, Arnau Codina, Jordi Puig, Marc Mateu, Albert Puig, Carlos Alberto Rodriguez, Mario Ruiz, Xavi Sanchez, Delfí Roca, Àlex Todó, Llorenç Moñoz, Carles Puig, Vicenç Vivó i Antonio Matt.


Com sabeu, CycloCat contacta amb sherpas que coneguin bé el territori i que vulguin compartir la seva saviesa amb la resta de comunitat ciclista. Volem agraïr als participants del reconeixement de la zona (Oscar Gonzalez Massana de Fisio Vall del Corb i Antoni Valls de AVC Bikes a Vilanova de Bellpuig).

fisio vall del corb

AVC Bikes


 Si voleu col.laborar amb el projecte CycloCat per que compartiu la seva filosofia i creieu que coneixeu prou bé el territori, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres per avançar la xarxa cap a la vostra zona. Recordeu que podeu enviar els vostres comentaris sobre el tram o informar de millores i estat de manteniment si heu passat fa poc a la adreça info@cyclocat.cat. Gràcies per la vostra col.laboració.