210-212 Castellnou de Seana a Vila-sana

logo probike

mapa castellnou vila sana

 

Recuperant antics camins entre pobles.

El Pla d’Urgell és una comarca natural on és molt fàcil moure’s en bicicleta. El terreny és molt pla i els pobles estan molt propers els uns amb els altres. Aquest tram es separa de la ruta Intercatalunya per a anar a trobar el poble de Vila-sana. D’aquesta manera connectarem més pobles a la xarxa. A més a més, quan fem cicloturisme, de vegades ens interessa travessar pobles per a proveir-nos d’aigua, aliments o trobar allotjament.

castellnou de seana gravel

 

fitxa castellnou de seana

 

Actualitzat: Octubre 2018

 

Descripció detallada

Comencem el track a la plaça Major de Castellnou de Seana i després de fer uns metres pel carrer Sant Blai, prenem el carrer Major cap al Nord-Oest.

plaça major castellnou de seana

El carrer Major acaba al carrer Ivars d’Urgell i al cap de pocs metres travessarem el camí antic d’Ivars d’Urgell que té força aspecte de carretera.

encreuament castellnou de seana

Travessarem aquesta carretera que ve a ser una circunval.lació a Castellnou de Seana.

Ara ja estem seguint el camí antic de Vila-sana. Al cap d’uns 800m després de la Plaça Major de Castellnou de Seana deixem les indicacions de la InterCatalunya/Camí de Sant jaume/Camí Ignasià per seguir per l’antic camí a Vila-sana en forma de carretera asfaltada.

cruilla castellnou de seana

En aquesta cruiila seguirem per la carretera que tomba lleugerament a la dreta. La InterCatalunya, el Camí de Sant Jaume i el Camí Ignasià trenquen cap a l’esquerra sobre grava.

Seguirem aquest camí asfaltat per uns 3 kilòmetres. Com podeu veure, no hi ha gaires arbres. Aneu en compte si feu aquest tram en dies de sol i calor, per que no ho ha ombres.

cami de vila sana

Passarem pel costat d’una deixalleria i més endavant entrarem al poble de Vila-sana per l’Est

arribada a vila sana

Acabem el track a la plaça Major, on hem posat el node 212 Vila-sana.

A l’Oest de Vila-sana hi podeu trobar unes piscines (útil si esteu de ruta i us voleu refrescar) i també un espectacular bike-park de gran qualitat liderat per en Marc Tugues (tècnic de BMX de la UCI). Clickeu aquí per enllaçar amb la seva web.

bike park vila sana

A part de la pista de BMX, tenen pump track i altres elements per a millorar la tècnica. També hi ha una zona bar/chill out on relaxar-se en ambient biker si esteu de ruta.

 


Agraïments

L’elaboració d’aquest tram de la xarxa CycloCat ha estat gràcies a les aportacions fetes pels mecenes durant la campanya de micro-mecenatge feta a Verkami entre el setembre i octubre de 2018. Volem donar les gràcies a tots ells:

Patrocinador principal:

logo probike

Patrocinadors:

Banner-Codex

Amb el codi cyclocat2018 tindreu un descompe en els portaequipatges amb candau incorporat de Codex-U.

 

Mecenes: Oscar Gonzalez Massana, Albert Moreno, Oliver Garcia, Xavi Castanyer, Arnau Codina, Jordi Puig, Marc Mateu, Albert Puig, Carlos Alberto Rodriguez, Mario Ruiz, Xavi Sanchez, Delfí Roca, Àlex Todó, Llorenç Moñoz, Carles Puig, Vicenç Vivó i Antonio Matt.


Com sabeu, CycloCat contacta amb sherpas que coneguin bé el territori i que vulguin compartir la seva saviesa amb la resta de comunitat ciclista. Volem agraïr als participants del reconeixement de la zona (Oscar Gonzalez Massana de Fisio Vall del Corb i Antoni Valls de AVC Bikes a Vilanova de Bellpuig).

fisio vall del corb

AVC Bikes


 Si voleu col.laborar amb el projecte CycloCat per que compartiu la seva filosofia i creieu que coneixeu prou bé el territori, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres per avançar la xarxa cap a la vostra zona. Recordeu que podeu enviar els vostres comentaris sobre el tram o informar de millores i estat de manteniment si heu passat fa poc a la adreça info@cyclocat.cat. Gràcies per la vostra col.laboració.