215-216 Bell-lloc d’Urgell a P.M. La Mitjana

logo probike

Arribem fins les portes de Lleida

Aquest tram és una tirada llarga de Bell.lloc d’Urgell fins a les portes de Lleida, passant molt a prop d’Alcoletge. Deixarem el pla d’Urgell enfilant-nos a un petit turó a pocs kilòmetres de la capital de ponent per a caure ja de plè a la conca pròpia del Segre.

Es un terreny majoritàriament pla i amb molt pocs arbres. Aneu en compte els dies de molta calor.

La majoria d’aquest traçat coincideix amb el triple camí, tot i que hem aportat variacions que considerem que milloren puntualment el traçat.

La Seu Vella a l’horitzó.

Descarrega el track aqui.

Actualitzat: Octubre 2018

Descripció detallada

Comencem el track al node 215 Bell-lloc d’Urgell, a les afores del nucli urbà. Travessem la carretera LV-3311 i circulem per carrers amples de Bell-lloc d’Urgell sense gaire trànsit.

Sortim de Bell-lloc d’Urgell pel camí d’Alcoletge. Asfaltat primer i de terra després de passar la A-2 per un pont.

Després d’aquest pont s’acaba l’asfalt i comença la grava.

Anem seguint cap a l’Oest, anirem trobant senyals del triple camí. Recordeu: les grogues son del camí de Sant Jaume i apunten cap a Santiago de Compostela. Les taronges son del camí Ignasià i apunten a Montserrat.

Després de fer una bona tirada cap a l’Oest, travessarem lo desaigüe general, que vé a ser el canal que tanca el sistema de canals del Canal d’Urgell. Com hem comentat en altres trams, el Canal d’Urgell no és un, sinó que en son un de principal que aporta aigua del riu Segre extreta a Ponts, un canal de desaigüe (que és el que estem travessant ara) i quatre sèquies que conecten el principal amb el desaigüe.

D’aquesta manera sortirem de l’àrea d’influència del regadiu que crea el Canal d’Urgell. I això es nota, per que aprop d’Algoletge comença un lleuger ascens.

Sortint d’Alcoletge ens trobem el típic cas de tall de via de comunicació antiga per una més moderna pensada només per el transit motoritzat. A la imatge es pot veure en taronja el track que em de seguir. En groc la autovia A-2 i en blanc el camí del Pla del Sastre.

Podem intuiir que, abans de fer l’autovia, el traçat del camí del Pla del Sastre anava més directe. Els dos ponts que s’han fer per travessar l’autovia no s’han orientat respectant les direccions originals del camí.

Travessem la A-2 i un cop coronat un petit turó ja podem veure Lleida amb la Seu Vella que sobresurt a l’horitzó.

Baixem del turó i anem a parar a un polígon industrial pel carrer de l’Enginyer Mias. Als caps de setmana no hi ha gaire moviment, aneu en compte en dias laborals. Vigileu també l’asfalt, que està força deteriorat.

S’acaba la grava, comença l’asfalt.

Travessem la C-13 i ens incorporarem per pocs metres a l’avinguda de la Indústria per girar a la dreta seguint les marques de la fletxa groga.

Seguim uns quants metres per aquest camí de polígon i travessarem el pas a nivell.

Aquest pas a nivell és el de la línia Lleida – La Pobla de Segur i no té gaire trànsit.

Just després d’aquest pas a nivell hem ubicat el node 216 Parc Municipal La Mitjana, que és una illa entre el canal de Balaguer i el propi riu Segre. Aquest node esta al camí de la Granyena i és probable que comuniqui amb una via verda Lleida – Balaguer – La Pobla de Segur i que s’anomenaria “la ruta dels llacs”.


Agraïments

L’elaboració d’aquest tram de la xarxa CycloCat ha estat gràcies a les aportacions fetes pels mecenes durant la campanya de micro-mecenatge feta a Verkami entre el setembre i octubre de 2018. Volem donar les gràcies a tots ells:

Patrocinador principal:

logo probike

Patrocinadors:

Banner-Codex

Amb el codi cyclocat2018 tindreu un descompe en els portaequipatges amb candau incorporat de Codex-U.

Mecenes: Oscar Gonzalez Massana, Albert Moreno, Oliver Garcia, Xavi Castanyer, Arnau Codina, Jordi Puig, Marc Mateu, Albert Puig, Carlos Alberto Rodriguez, Mario Ruiz, Xavi Sanchez, Delfí Roca, Àlex Todó, Llorenç Moñoz, Carles Puig, Vicenç Vivó i Antonio Matt.


Com sabeu, CycloCat contacta amb sherpas que coneguin bé el territori i que vulguin compartir la seva saviesa amb la resta de comunitat ciclista. Volem agraïr als participants del reconeixement de la zona (Oscar Gonzalez Massana de Fisio Vall del Corb i Antoni Valls de AVC Bikes a Vilanova de Bellpuig).

fisio vall del corb
AVC Bikes

 Si voleu col.laborar amb el projecte CycloCat per que compartiu la seva filosofia i creieu que coneixeu prou bé el territori, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres per avançar la xarxa cap a la vostra zona. Recordeu que podeu enviar els vostres comentaris sobre el tram o informar de millores i estat de manteniment si heu passat fa poc a la adreça info@cyclocat.cat. Gràcies per la vostra col.laboració.

Torna al mapa principal.