216-217 Parc Municipal de La Mitjana a Lleida (segregat de vehicles a motor)

logo probike

Travessem el Segre i lo seguim riu avall.

Aquest tram ens porta de les afores de Lleida, al parc de La Mitjana, fins a la porta d’accés a la ciutat vella. És un recorregut pràcticament segregat en la seva totalitat i que circula per carrils bici urbans en la seva segona part.

Val la pena prendre’s el temps necessari per travessar el parc de la Mitjana, ja que és una àrea d’esbarjo tranquila i ombrívola. No correu i respecteu els vianants.

L’arribada a Lleida té ous…

Descarrega el track aqui.

Actualitzat: Octubre 2018

Descripció detallada

Comencem el track al node 216 Parc Municipal La Mitjana, que és una illa entre el canal de Balaguer i el propi riu Segre. Aquest node esta al camí de la Granyena i és probable que comuniqui amb una via verda Lleida – Balaguer – La Pobla de Segur i que s’anomenaria “la ruta dels llacs”.

Foto del node. Es pot veure la senyalització de la InterCatalunya 1 i de la ruta dels Llacs.

Avancem pel camí sense accés a vehicles a motor per travessar primer el tram final del Canal de Balaguer i més endavant el riu Segre per sobre del pont de ferro. Cal destacar que estem en un espai natural protegit, sigueu-ne conscients.

Un cop travessat el Segre, la mitjana i el parc, ens trobem ja sobre l’asfalt dels carrers de Lleida. Prenem el carril bici que segueix Segre avall per la avinguda Pearson.

Aquesta avinguda és força ombrívola i el carril bici és força contínuu, circulant tota l’estona sobre la vorera. Més endavant circulem per l’avinguda de Tortosa, on passem per davant del teatre de La Llotja.

Un cop passat el teatre de La Llotja, travessem per sota el pont de les vies de tren i seguidament passem per sota del pont del carrer Príncep de Viana.

Circulem ara ja per l’avinguda del Segre. Ho farem fins a l’alçada de la passarel.la del Liceu Escolar. Aquesta passarel.la està ubicada just davant del carrer Cavallers, que ens dona accés al nucli antic de Lleida (que no és gens pla, tot i que sempre associem Lleida amb una plana, el cert és que la Seu esta en un turo força notable). En aquest punt hem ubicat el node 217 Lleida.


Agraïments

L’elaboració d’aquest tram de la xarxa CycloCat ha estat gràcies a les aportacions fetes pels mecenes durant la campanya de micro-mecenatge feta a Verkami entre el setembre i octubre de 2018. Volem donar les gràcies a tots ells:

Patrocinador principal:

logo probike

Patrocinadors:

Banner-Codex

Amb el codi cyclocat2018 tindreu un descompe en els portaequipatges amb candau incorporat de Codex-U.

Mecenes: Oscar Gonzalez Massana, Albert Moreno, Oliver Garcia, Xavi Castanyer, Arnau Codina, Jordi Puig, Marc Mateu, Albert Puig, Carlos Alberto Rodriguez, Mario Ruiz, Xavi Sanchez, Delfí Roca, Àlex Todó, Llorenç Moñoz, Carles Puig, Vicenç Vivó i Antonio Matt.


Com sabeu, CycloCat contacta amb sherpas que coneguin bé el territori i que vulguin compartir la seva saviesa amb la resta de comunitat ciclista. Volem agraïr als participants del reconeixement de la zona (Oscar Gonzalez Massana de Fisio Vall del Corb i Antoni Valls de AVC Bikes a Vilanova de Bellpuig).

fisio vall del corb
AVC Bikes

 Si voleu col.laborar amb el projecte CycloCat per que compartiu la seva filosofia i creieu que coneixeu prou bé el territori, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres per avançar la xarxa cap a la vostra zona. Recordeu que podeu enviar els vostres comentaris sobre el tram o informar de millores i estat de manteniment si heu passat fa poc a la adreça info@cyclocat.cat. Gràcies per la vostra col.laboració.

Torna al mapa principal.