22-26 El Coll a Can Masuet del Far

mapa gravel corredor

Seguint la carena del Corredor.

Aquest tram forma part de la ruta alta Marina-Corredor-Montnegre. Ens comunica El Coll i Can Massuet del Far, passant molt a prop de la Torrassa o Torre del Moro i de Can Bordoi, tots ells punts d’interès cultural. Tot i que no és un segment que comuniqui poblacions, creiem convenient incloure’l a la xarxa degut al seu interès turístic i per que, en el fons, si que ens permet moure’ns amb facilitat en un entorn molt muntanyós.

Descarrega el track aqui.

fitxa el coll el far

Actualitzat: Abril 2017

Descripció detallada

Començem a la coronació de la carretera BV-5103 (carretera de Cardedeu a Dosrius) on intersecta amb el camí carener que anirem seguint. Anem en direcció Est Nord-Est com es veu a la imatge.

el coll pedrera

Els primers metres tenen força desnivell, preneu-vos-ho amb calma. Al cap d’un kilòmetre i mig d’ascensió, arribem a un aparcament. Si ens desviem 100 metres del camí trobarem la Torre o Torrassa del Moro, torre de vigilància iniciada pels romans que ha tingut posteriors ampliacions. Actualment (2018) es troba en un excel·lent estat de conservació. Val la pena desviar-se del camí. A la base hi ha un xiringuito normalment obert els festius dels mesos d’estiu.

torrassa del moro llinars

Més endavant, ja amb menys desnivell i compartint molts trossos la GR-92 (excepte els segments no ciclables, és clar) trobem les instal·lacions de Can Bordoi. Masia i alberg amb construccions modernistes que donen a aquesta zona del Corredor el seu perfil característic. Tant la Torre del Moro com Can Bordoi s’observen clarament des de Cardedeu i Llinars. En aquest recinte, sempre molt relacionat amb el ciclisme i la família Misser, es va disputar l’any 1992 una prova de la copa del món de BTT.

can bordoi cyclocat

Can Bordoi té un accés fàcil per la carretera B-510 (carretera de Llinars del Vallès a Argentona) i, un cop travessada aquesta carretera hi ha un aparcament que dóna accés al Parc Natural d’El Corredor.

aparcament can bordoi corredor

D’aquí, el camí carener es converteix en un camí asfaltat que dóna accés a un parell d’urbanitzacions. En principi hi ha poc volum de trànsit i hi ha instal·lats sistemes per a reduïr la velocitat de vehicles a motor.

el corredor ciclisme segur

Seguim per la pista asfaltada fins a la bifurcació que dóna accés a la urbanització Can Massuet de El Far, que és on hem posat el node 26.

bifurcacio el far node cyclocat

Com sabeu, CycloCat contacta amb sherpas que coneguin bé el territori i que vulguin compartir la seva saviesa amb la resta de comunitat ciclista. Si voleu col.laborar amb el projecte CycloCat per que compartiu la seva filosofia i creieu que coneixeu prou bé el territori, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres per avançar la xarxa cap a la vostra zona. Recordeu que podeu enviar els vostres comentaris sobre el tram o informar de millores i estat de manteniment si heu passat fa poc a la adreça info@cyclocat.cat. Gràcies per la vostra col.laboració.