60-61 Passeig fluvial Palau-solità i Plegamans a Caldes Montbui

Mapa passeig fluvial Palau Caldes

Mapa del passeig fluvial de la riera de Caldes entre Palau-solità i Plegamans i Caldes de Montbui.

Passeig fluvial de la riera de Caldes entre Palau-solità i Plegamans i Caldes de Montbui

La riera de Caldes ens passa desapercebuda quan creuem el Vallès en cotxe, però amaga detalls molt interessants de la geografía. Envoltat de polígons al començament, el passeig fluvial de la riera de Caldes va fent-se salvatge a mida que remuntem i ens fa descobrir llocs com la torre Marimon, un vertader oasi enmig del industrialitzat Vallès.

L’ample vall de la riera va servir fa uns anys per a fer-hi passar una línia de tren que servia per a transportar les llambordes que venien de les pedreres de Caldes de Montbui i que es van fer servir per a empedrar els carrers de l’Eixample barceloní. Gràcies a aquestes llambordes, els barcelonins van deixar d’enfangar-se les sabates cada cop que plovia. Tot i això, als barcelonins s’els continua anoment avui en dia “els de can fanga”.

Descarrega el track aqui.

Etiqueta informativa del passeig fluvial de la riera de Caldes entre Palau-solità i Plegamens a Caldes de MontbuiEtiqueta informativa del passeig fluvial de la riera de Caldes entre Palau-solità i Plegamens a Caldes de Montbui

Etiqueta informativa del passeig fluvial de la riera de Caldes entre Palau-solità i Plegamans a Caldes de Montbui.

Actualitzat: Abril 2017

Descripció detallada

El tram comença al node 60 Palau-solità i Plegamans, més al nord del parc de l’Hostal del Fum i una mica més al sud de l’aiguabarreig entre la riera de Caldes i la riera de Sentmenat.

passeig fluvial Palau

Node 60 Palau-solità i Plegamans

Remuntem la riera de Caldes pel carril bici asfaltat, ample i parcialment ombrívol.

carril bici palau

Més endavant hem de canviar de riba aprofitant el pont del passeig de la Carrerada.

passeig fluvial palau caldes

Ara el passeig fluvial que ens trobem no està tant arreglat i passem per un parell de carrers de barri residencial i polígons.

riera de caldes bici

Continuem remuntant la riera de Caldes, passem prop d’una EDAR (Estació Depuradora Aigües Residuals) i llavors girem progressivament cap a l’Est seguint un meandre de la riera. És llavors quan trobem les històriques i espectaculars instal.lacións de Torre Marimon.

torre marimon bici

Després de Torre Marimon baixem cap a la riera per travessar-la i remuntar pels camps per arribar a Caldes de Montbui. Hem de pujar pels camps ja que la riera de Caldes està intransitable a aquesta alçada. Si millora la situació actualitzarem el track.

caldes montbui bici