62-66 Castellar a Torre Romeu (cami ramader)

mapa castellar

 

Camí ramader del Vallès (parcialment).

Aquest track discorre sobre el centenari camí ramader que permetia portat els ramats del Vallès a la Cerdanya i viceversa (d’això ja fa molts anys). Aquest camins normalment busquen la carena i, de retruc, el desnivell mínim travessant zones de pastura.

A nosaltres ens pot servir per travessar zones densament poblades com el Vallès de manera segura, encara que acumulem una mica de desnivell.

 

Descarrega el track aqui.

fitxa castellar torre romeu

Actualitzat: març 2018

Descripció detallada

Començem al node 62, a la zona Est de Castellar, just al costat del Tanatori. Prenem el camí encimentat que fa força baixada.

cami castellar tanatori

Els següents kilòmetres no tenen pèrdua, seguiu la pista principal, hi ha poques interseccions.

cami ramader valles

A cert punt hem de travessar la carretera C-1413a, aneu en compte. Com es mostra a la imatge, s’ha de creuar en una recta (alta velocitat de vehicles) amb canvi de rasant (poca visibilitat).

travessar la C-1413a

Arribarem llavors a la zona del Santuari de la Mare de Déu de la Salud. En diues festius i bona climatologia podem trobar molta gent fent pic-nic. Aneu en compte si trobeu vianants, modereu la velocitat. Just després del santuari passarem per sobre un ample pont que travessa la C-155.

santuari de la salud

Més endavant passem pel costat del cementiri. En aquest punt, el camí ha estat asfaltat i és un carrer amb força trànsit. No hi ha voral però té una acera prou ample i transitable.

cementiri sabadell

A l’alçada de Torre Romeu tenim un carril bici segregat en un parc que ens permetrà fer els últims metres.

torre romeu carril bici

 

Com sabeu, CycloCat contacta amb sherpas que coneguin bé el territori i que vulguin compartir la seva saviesa amb la resta de comunitat ciclista. Si voleu col.laborar amb el projecte CycloCat per que compartiu la seva filosofia i creieu que coneixeu prou bé el territori, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres per avançar la xarxa cap a la vostra zona. Recordeu que podeu enviar els vostres comentaris sobre el tram o informar de millores i estat de manteniment si heu passat fa poc a la adreça info@cyclocat.cat. Gràcies per la vostra col.laboració.