63 Carretera de Llambordes (bonus track)

mapa llambordes bonus track

Carretera de Llambordes a la riera de Caldes.

Afegim aquest tram a la xarxa pel seu valor històric. Fa molts anys, les pedreres properes a Caldes de Montbui vàren servir per a fer les llambordes pels carrers de Barcelona. Es carregaven en tren a l’estació de Caldes i es baixaven fins a Mollet, d’allà arribaven a Barcelona per a cobrir els carrers enfangats de l’Eixample.

Com a mostra de les llambordes i de com quedaven els carrers, s’ha conservat aquest tram. Tota una experiència per reviure com es circulava anys enrerra, abans de que l’asfalt fos protagonista. Per als amants del ciclisme clàssic, aquí podeu trobar un simulacre de la Paris – Roubaix o de la Ronda a Flandes.

tram 63 bonus rack llambordes caldes

 

Descarrega el track aqui.

fitxa llambordes caldes

Actualitzat: març 2017

Descripció detallada

Al mateix node 63, davant del càmping El Pasqualet i just abans de travessar el pont de la carretera BV-1243, hi ha un camí direcció Nord que ens dona accés a aquest tram de gairebé 2 kilòmetres de mostra de carretera de llambordes.

acces carretera de llambordes

El camí queda tallat i la continuació no és ciclable. Tot i això, val la pena rodar-hi per a saber el que era rodar per carreteres d’aquest tipus.

Agraïm la col·laboració dels Sherpas Jorge Herrando i Luis Zori per l’aportació de coneixement de la zona.

Com sabeu, CycloCat contacta amb sherpas que coneguin bé el territori i que vulguin compartir la seva saviesa amb la resta de comunitat ciclista. Si voleu col.laborar amb el projecte CycloCat per que compartiu la seva filosofia i creieu que coneixeu prou bé el territori, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres per avançar la xarxa cap a la vostra zona. Recordeu que podeu enviar els vostres comentaris sobre el tram o informar de millores i estat de manteniment si heu passat fa poc a la adreça info@cyclocat.cat. Gràcies per la vostra col.laboració.