68 Bellaterra (Via Verda del Vallès)

mapa bellaterra

 

Via Verda del Vallès.

Es pot donar un nou ús a una infraestructura obsoleta o abandonada? si, és clar. I aquí en tenim un exemple. Degut a un canvi del traçat dels FGC per a ubicar una nova estació a la Universitat Autònoma de Barcelona, un tram d’uns 1,5 Km aproximadament va quedar fora de servei. S’ha aprofitat per a fer-lo transitable. Molt millorable en accessos però útil per als qui viuen a prop.

fitxa via verda valles

Actualitzat: Juny 2018

Descripció detallada

Situats a la rotonda que es troba al Sud de l’estació de FGC de Bellaterra, trobem un totem (veure foto) que ens indica que l’estret camí de terra que s’hi enfila darrera és una via verda. La entrada no és gaire triumfant, de fet, podria arribar a passar desapercebuda.

totem via verda del valles

Després d’uns primers metres una mica estrets el camí passa per sobre un pont i llavors ja circulem sobre el traçat antic.

bellaterra carril bici amb nens

Gaudim del privilegi de no haver de creuar a nivell cap carrer ni carretera, igual que el tren anteriorment. Això fa que la passejada sigui molt tranquila.

via verda valles cyclocat

Llàstima que el passeig hagi durat tant poc, amb prou feines 1,4 Km. I, de fet, llàstima també que s’acaba enmig del no rès. La majoria d’usuaris d’aquest tram el disfruten més com a parc que no pas com a camí per anar d’un lloc a l’altre. De totes maneres, a CycloCat trobareu trams que hi comuniquin per a donar-li una certa continuiitat.

game over via verda bellaterra

 

Com sabeu, CycloCat contacta amb sherpas que coneguin bé el territori i que vulguin compartir la seva saviesa amb la resta de comunitat ciclista. Si voleu col.laborar amb el projecte CycloCat per que compartiu la seva filosofia i creieu que coneixeu prou bé el territori, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres per avançar la xarxa cap a la vostra zona. Recordeu que podeu enviar els vostres comentaris sobre el tram o informar de millores i estat de manteniment si heu passat fa poc a la adreça info@cyclocat.cat. Gràcies per la vostra col.laboració.