77-78 Torroella de Montgrí a L’Escala

mapa torroella

Seguint la EuroVelo8 o Pirinexus per l’Empordà.

Continuem avançant cap al Nord havent travessat el Ter i tirant cap a la conca del Fluvià. Aquest tram ens permet esquivar el Montgrí i ens dona una ruta el més plana possible sense allunyar-nos en excés de la línia de la costa.

Descarrega el track aqui.

fitxa torroella

Actualitzat: Setembre 2017

Descripció detallada

Començem a Torroella de Montgrí, a la ribera Nord del Ter. Remuntem el Ter pel una pista entre horts.

pont torroella

Al cap d’uns 2,5 Km, les indicacions de Pirinexus ens fan deixar el Ter per a girar cap a Nord per anar a buscar la població d’Ullà.

cruilla ulla

Ullà és un poble molt petit i pintoresc. Ens fiquem pels seus carrers tant estrets, tant estrets, que de fet ens cobreixent passant pel carrer de la Volta: túnel arquitectònic.

carrer la volta ulla

D’allà surt una pista que ens portarà cap a Bellcaire d’Empordà.

pista bellcaire

El pas per Bellcaire d’Empordà és una mica enrebassat. Hi trobem un potencial de millora en aquest troç.

bellcaire enrebassat

Sortint de Bellcaire seguim el rec del Molí. Aneu en compte si ha plogut fa poc per que s’hi forma un gran fangar.

Despres de seguir el rec del Molí i fer uns quants escaires per esquivar camps i finques, arribem a la carretera GIV-6322. La ruta Pirinexus, i per extensió la EuroVelo 8 ens fan rodar per aquesta carretera, que si bé no té gaire trànsit (aneu en compte en períodes de vacances), no disposa de voral ni d’elements per a reduir la velocitat dels vehicles motoritzats. Aquí també hi ha un potencial de millora.

carretera pirinexus

Seguint aquesta carretera un kilòmetre i mig, arribariem al node 78 L’Escala.

Com sabeu, CycloCat contacta amb sherpas que coneguin bé el territori i que vulguin compartir la seva saviesa amb la resta de comunitat ciclista. Volem agrair als participants del reconeixement de la zona (Nestor Gonzalez-Palacios) i als mecenes que vàren participar a la campanya de micromecenatge que va fer possible documentar aquest tram.

 FusionFlapGif2

logo_amfora

bedandbike_barcelona

logo_touring1

Si voleu col.laborar amb el projecte CycloCat per que compartiu la seva filosofia i creieu que coneixeu prou bé el territori, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres per avançar la xarxa cap a la vostra zona. Recordeu que podeu enviar els vostres comentaris sobre el tram o informar de millores i estat de manteniment si heu passat fa poc a la adreça info@cyclocat.cat. Gràcies per la vostra col.laboració.