78-105 L’Escala a L’Armentera

mapa escala

Seguint la EuroVelo8 o Pirinexus per l’Empordà.

Continuem avançant cap al Nord fins a trobar el Fluvià. Aquest tram passa pel costat de les molt respectables runes greco-romanes d’Empúries. Val la pena aturar-se i reflexionar sobre la fugacitat de la nostra existència. Més endavant, creuarem camps de la plana de l’Empordà fins arribar a l’Armentera, ja tocant al riu Fluvià.

Descarrega el track aqui.

fitxa lescala

Actualitzat: Setembre 2017

Descripció detallada

Començem a L’Escala, a la rotonda que es forma pel creuament de la GI-623 i la GI-6322. Allà prenem l’avinguda Francesc Macià, paral.lels al rec del Molí.

anxoves de lescala

Al costat d’un aparcament tornem a trobar indicadors de Pirinexus. Vigileu no els passeu de llarg. Ens fan donar la volta a l’aparcament per un camí, si més no, curiós.

aparcament euro velo 8

Arribem al passeig Dr. Pí i Llussà, que és un carril bici compatit amb vianants. Aneu amb compte, sigueu respectuosos amb la resta d’usuaris de la via.

empuries bici

De totes maneres, el camí és fantàstic: boscos de pins, camí en bon estat, bon manteniment, vistes a les platges, runes d’alt valor historico-cultural. De fet, és una falta de respecte voler córrer per aquí en bicicleta.

carril bici cyclocat

Però tot el que és bò s’acaba. Així que, si voleu continuar per la Pirinexus/Eurovelo 8 us haureu de ficar a la carretera GI-6307. Son només uns pocs metres, fins que trobem el carrer Ullal, que ens portarà a la riera de les Nietes.

lo bo sacaba

A partir d’aquí es transita entre camps, molt ràpidament. De tant en tant trobem algun poblet, per exemple Cinc Claus.

cinc claus

En principi es segueix la senyalització de Pirinexus, però millor seguir el track en cas de dubte.

cartell emporda

La zona és tant plana que permet recòrrer grans distàncies amb poc esforç. De totes maneres, aneu en compta amb la tramuntana, de vegades és pitjor que anar en pujada.

cicloturisme emporda

Arribem finalment a l’Armentera. Es pot travessar l’esmentat poble seguint les senyals. Es creua la carretera GIV-6303 però no té gaire trànsit. Deixem el track a la riba del Fluvià, on ubiquem el node 105. Haurem de remuntar el riu o baixar-lo una mica per a poder creuar-lo.

Armentera bici

Com sabeu, CycloCat contacta amb sherpas que coneguin bé el territori i que vulguin compartir la seva saviesa amb la resta de comunitat ciclista. Volem agrair als participants del reconeixement de la zona (Nestor Gonzalez-Palacios) i als mecenes que vàren participar a la campanya de micromecenatge que va fer possible documentar aquest tram.

 FusionFlapGif2

logo_amfora

bedandbike_barcelona

logo_touring1

Si voleu col.laborar amb el projecte CycloCat per que compartiu la seva filosofia i creieu que coneixeu prou bé el territori, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres per avançar la xarxa cap a la vostra zona. Recordeu que podeu enviar els vostres comentaris sobre el tram o informar de millores i estat de manteniment si heu passat fa poc a la adreça info@cyclocat.cat. Gràcies per la vostra col.laboració.