12-19 Cardedeu a Sant Antoni de Vilamajor

mapa cardedeu bici

Descobrint el Vallès Oriental en bici.

Amb aquest tram deixem de remuntar el curs del riu Mogent per endinsar-nos al Vallès més proper al massís del Montseny. Desde diferents punts d’aquest tram podreu veure el turó de l’Home, imponent amb els seus 1706 msnm. Aquest cim està nevat en mitjana uns 51 dies a l’any (font: Agència Estatal de Meteoologia) i des del seu cim, en dies clars, es pot veure la serra de Tramuntana a l’illa de Mallorca.

Descarrega el track aqui.

fitxa cardedeu vilamajor

 

Actualitzat: Octubre 2017

Descripció detallada

Començem el tram al pont sobre l’AP-7, al terme de Llinars del Vallès, prop de la urbanització Can Lleget. Seguim la avinguda Mogent cap a l’Oest. Als pocs metres el carrer queda tallat però un petit corriol de terra ens permet enllaçar amb el carrer Alzines ja a terme municipal de Cardedeu.

Final av mogent

El carrer Alzines s’acaba ràpid i girem a l’esquerra per baixar pel carrer Roser. Al cap de pocs metres agafem una curta pista de terra que ens permet -ara sí- entrar en el nucli urbà pròpiament de Cardedeu.

cardedeu carrer roser

Prosseguim pel passeig Colom, que té molt menys trànsit que la carretera de Dosrius.

cardedeu passeig colom

Canviem de direcció cal a l’Oest un altre cop per seguir el carrer Enric Granados. Una travessia més tard anem sobre acera per un carril bici. La proximitat amb un parc infantil fa que hi hagi vianants sobre el carril. Aneu en compte.

cardedeu enric granados

Seguim el carrer Enric Granados fins a l’avinguda Catalunya. Es disposa de carrils bici si bé malauradament son bidireccionals i els encreuaments estan resolts amb poc coneixement de la causa.

cardedeu av catalunya

Al final de l’avinguda Catalunya trobarem les vies del tren convencional. Les seguirem cap a l’Oest per l’avinguda del Ferrocarril. Aquest és l’accés a l’aparcament de cotxes de l’estació de tren de Cardedeu. Puntualment pot tenir molt trànsit. Un cop passat l’aparcament, travessarem per sota les vies de tren i la carretera C-251 per un pot al costat de la riera de Cànoves.

cardedeu riera de canoves

Remuntarem la riera de Cànoves pel parc dels Pinetons. Passem pel costat d’unes pistes de tenis i alternem troços d’asfalt amb travessies peatonals de terra. Hi ha vianants, modereu la velocitat.

pinetons

Al cap de munt del parc dels Pinetons trobarem el passeig Pau Casals. El seguirem ara ja direcció Est. Una mica més endavant, de forma esviaixada, surt l’avinguda Vilamajor. És un llarg carrer amb carril bici que ens permet sortir de Cardedeu de manera segura.

cardedeu av vilamajor

L’avinguda Vilamajor ens porta fins a les afores de Cardedeu. A la rotonda de la imatge heu d’anar per on va el cotxe, així trobarem el carrer de l’Aviació Catalana.

cardedeu vilamajor cotxe

El carrer de l’Aviació Catalana es converteix en una pista molt tranquila entre camps, des d’on podrem començar a veure el Montseny en tota la seva magnitud.

aviacio catalana cardedeu

Cal seguir les indicacions del GPS en aquest punt, ja que entre camps hi ha molts camins i no hi ha indicacions. Seguim entre camps i algún troç de bosc.

cardedeu bosc bici

Arribem a la urbanització Can Miret, i intentem evitar el carrers amb més trànsit i més pendents. És complicat ja que la orografia del Vallès no és gaire plana.

can miret vilamajor

Sortint de la urbanització Can Miret podrem gaudir d’unes vistes espectaculars del Montseny. A l’hivern és habitual que els cims del turó de l’Home i les Agudes es vegin nevats.

Montseny cyclocat

Tornem cap al Sud, fent una mica de baixada i utilitzem uns camins d’accés a diverses masies de la zona. Acabarem anant a parar al camí d’Alfou, que uneix la urbanització Sant Julià d’Alfou amb Sant Antoni de Vilamajor per una preciosa carretera asfaltada on -en teoria- els cotxes han de circular a velocitats reduides, puix poden trobar-se amb un tractor o un vianant. És una de les carreteres més maques per a practicar cicloturisme al Vallès Oriental.

Cami al fou

Seguint aquest camí en forma de carretera asfaltada arribarem al nucli urbà de Sant Antoni de Vilamajor. Deixarem el track a l’encreuament entre el carrer Freixaneda i el carrer Girona, que es paral.lel a la riera de Canyes.

node vilamajor

 

Com sabeu, CycloCat contacta amb sherpas que coneguin bé el territori i que vulguin compartir la seva saviesa amb la resta de comunitat ciclista. Volem agrair a Josep Maria Agustí, de la masia Can Ribalta el seu suport i la seva ajuda compartint tracks i coneixement de la zona.

 

Si voleu col.laborar amb el projecte CycloCat per que compartiu la seva filosofia i creieu que coneixeu prou bé el territori, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres per avançar la xarxa cap a la vostra zona. Recordeu que podeu enviar els vostres comentaris sobre el tram o informar de millores i estat de manteniment si heu passat fa poc a la adreça info@cyclocat.cat. Gràcies per la vostra col.laboració.