Descripció de la ruta CycloCat Gentlemen’s Ride

Començarem a l’aparcament de davant de la fàbrica EDV.

A la alçada de les piscines cal girar a la esquerra per prendre el pont i creuar la carretera i la riera Giola (que travessa Llinars).

Continuem paralels a les vies del tren fins que ja estem en camins entre camps. A la sortida de Llinars, les infraestructures de tren, autopista i AVE fan que haguem de travessar un parell de ponts i fer algún tirabuixó. Travessem la riera de Vallserena per un gual per enllaçar amb el polígon Collsabadell i seguidament girar a la dreta per passar sota les dues linies de tren un altre cop.

Aquest traçat coincideix en bona part amb la antiga Via Augusta. Seguiu les senyals groc-blau que trobareu. Són vàlides pel troç entre La Roca i Sant Celoni.

IMG_0454

Més endavant, a l’alçada de Mas Colomer, la pista de servei voreja l’area de servei del Montseny.

Creuem el torrent d’Arenes fins a trobar el carrer Via Augusta que ens portarà per bell mig de Vilalba Saserra. Aquest punt és on es troba la partició de les aigües. Ara la conca hidrogràfica és la de la Tordera. Continuem per la carretera Vella de Sant Celoni fins al final del poble, on ens hem d’incorporar a la carretera per pocs metres fins a trobar un accés el carrer de l’Anoia a la urbanització Can Bosc. Compte: forta pujada!!!

Baixem per carrer del Maresme i de seguida trobem la avinguda del Vallès que vertebra aquesta urbanització. Circulem com si volguessim tornar a entrar a la carretera però ens desviem a l’esquerra seguint les marques de Via Romana pel carrer del Segrià. Atenció: molt forta pujada!!! fins i tot aconselleriem anar per la carretera. Aquest és realment el punt negre del tram. Si trobeu una alternativa millor, comuniqueu-ho i millorarem el tram. Potser en aquest punt sí que es podria fer un carril bici seguint el traçat de la carretera fins al trencant de Santa Maria de Palautordera.

Si hem sobreviscut al carrer del Segrià i de la Cerdanya haurem trobat a mà dreta un camí de terra amb senyals de Via Romana que es fica dins del bosc deixant la urbanització Can Bosc i va a trobar un mas per seguidament ficar-se entre les instal·lacions de una granja escola on hi ha camps esportius i cavalls. A l’alçada dels camps d’esports el camí romà continua, però les vegades que hi hem circulat estava intransitable per falta de neteja. L’hem netejat expressament per la Gentlemen’s Ride. Haureu de desmuntar de la bici per passar per sobre d’un tronc i un arbre.

Agafeu la carretera BV5301 direcció Santa Maria i trenqueu pel primer camí de terra, el qual va entre arbres. En aquest punt tornem a trobar les indicacions de blaves i grogues. Serpentejem per un camí entre camps i masies fins arribar al barri del Pont Trencat de Sant Celoni. Aqui podeu continuar rectes fins a trobar el pont de vianants que us permet travessar la carretera o bè girar a l’esquerra seguint indicacions de rutes saludables de Sant Celoni per a creuar el Sot de Can Quadres per un gual, i més endavent el tren i la carretera per sota. A la alçada del Pont Romà es troben els dos recorreguts un altre cop.

Pont trencat Sant Celoni

Check point número 1: feu una foto de la vostra mascota a la miniatura del Pont Trencat i envieunos-la.

Un cop creuat el Pont Trencat, remuntem la Tordera passant per dos túnels: el que passa sota la carretera:

i el que passa sota les vies de tren:

Ens fiquem dins del poble per a trobar la carretera que ens porta a Santa Maria de Palautordera, que té un carril bici segregat molt segur.

Avituallament: en el bar cafeteria La Jijo us obsequiaran amb una ampolla d’aigua als participants de la Gentlemen’s ride.

01

Molts ciclistes utilizen aquest carril bici a diari, ja que uneix una zona residencial de Sant Celoni amb una zona industrial a Santa Maria de Palautordera on hi treballa molta gent.

El pont ens permet travessar la línia del AVE.

02

Un cop arribats a Santa Maria de Palautordera, serpentegem per dins del poble fins a sortir per una urbanització. La pujada a l’avinguda Bruguers és digna del Tour de Flandes, a veure qui ataca aquí…

03

Al cap de pocs metres, ja estem completament envoltats de natura d’alta qualitat.

04

Arribats a l’encreuement de la imatge, podriem continuar pujant i ens endinsariem al parc natural. Però nosaltres tirarem cap avall, per a no fer més desnivell i continuar mallant el Vallès.

05

Check point número 2: feu una foto de la vostra mascota en aquest cartell i envieu-la!

L’arribada a Sant Pere de Vilamajor es fa per una pista molt similar a la anterior, aprofitant la carena.

06

Sentim que el terreny es torna a calmar a mida que anem baixant, estem allunyant-nos del massís del Montseny.

07

Arribem d’aquesta manera al nucli urbà de Sant Pere de Vilamajor.

Avituallament: en Restaurant Can Noguera us obsequiaran amb una ampolla d’aigua als participants de la Gentlemen’s ride.

Seguim la carretera cap a Sant Antoni de Vilamajor. Hi ha carril bici en bona part.

captura-de-pantalla-2016-11-14-a-les-22-19-37

Un cop arribem a Sant Antoni, anem a buscar el camí rural que ens porta entre camps.

captura-de-pantalla-2016-11-14-a-les-22-20-44

A cert punt, gireu a la dreta per anar a buscar la urbanització Les Pungoles. És complicat navegar per aquest laberint de camins. Aquí més que mai cal usar navegador i dots d’orientació.

captura-de-pantalla-2016-11-14-a-les-22-21-09  Finalment trobem Les Pungoles i la travessem com indica la imatge.

captura-de-pantalla-2016-11-14-a-les-22-21-41

De Les Pungoles, travessem la carretera i anem a la urbanització Faldes del Montseny, enganxada a Cànoves.
captura-de-pantalla-2016-11-14-a-les-22-22-10A la sortida de Cànoves ens veiem forçats a prendre la carretera per uns pocs metres. Aneu en compte. Seguim indicacions per anar al cementiri.

captura-de-pantalla-2016-11-14-a-les-22-22-56Continuem serpentejant per camins rurals cap a Corró d’Amunt.

Avituallament: a Corró d’Amunt, al Centre Esportiu Municipal us oferiran una ampolla d’aigua.

Check Point número 3: feu una foto de la vostra mascota davant d’aquest cartell i envieu-la!

captura-de-pantalla-2016-11-14-a-les-22-24-17

I un cop travessat Corró, ja ens queda menys per La Garriga.

captura-de-pantalla-2016-11-14-a-les-22-25-05Com podeu veure, aquest tram transcorre entre camps, amb poc desnivell  i poc transit.

captura-de-pantalla-2016-11-14-a-les-22-26-13

A la urbanització els Gorgs, heu de trobar el trencant on hi ha aquestes bústies.

Check point número 4: feu una foto de la vostra mascota davant d’aquestes busties i envieu-la.

Arribant a La Garriga, anem a trobar un petit pont que travessa les vies del tren:

captura-de-pantalla-2016-11-14-a-les-22-27-37I a prop del desguaç de cotxes, hi ha un polígon amb un carril bici molt còmode que ens porta al node 16 La Garriga.

captura-de-pantalla-2016-11-14-a-les-22-28-05

Utilitzem el pont de la imatge per a creuar el riu Congost:

captura-de-pantalla-2016-11-29-a-les-20-07-46

Continuem pel polígon industrial de La Garriga (marge dret mirant a mar).

captura-de-pantalla-2016-11-29-a-les-20-07-33

i més tard entre camps.  A l’alçada de la depuradora el carril bici fa una petita fantasia.captura-de-pantalla-2016-11-29-a-les-20-07-12

El traçat no té pèrdua, segueix en tot moment el riu Congost. Primer dins de Canovelles, després pel polígon industrial…

captura-de-pantalla-2016-11-29-a-les-20-05-58

Travessem el Congost per algun dels ponts a disposició. El track aconsella un, però trieu el que més us convingui.

captura-de-pantalla-2016-11-29-a-les-20-05-44

En general, el passeig fluvial del Congost entre Montmeló i Granollers està ben mantingut. Hi ha força gent que l’utilitza a diari per a fer esport (córrer). Els caps de setmana pot haver-hi molta gent (modereu la velocitat i mireu de mantenir una bona convivència amb la resta d’usuaris).

02.JPG

Arribarem a l’aiguabarreig del Bessòs (que és on s’ajunten el Congost i en Mogent per a formar el Bessòs). Arribarem en sentit contrari al que marquen les fletxes de la imatge:

01

Check point número 5: fer una foto de la vostra mascota a l’aiguabarreig del Bessòs i enviar-la!

Des de l’aiguabarreig del Besòs (node 10) prenem la pista paral·lela al Mogent. Aviat trobem Montornès i Vilanova del Vallès. Els trams ara son 100% terra ben compactada i es nota que ens allunyem de les grans ciutats perquè cada cop hi ha menys usuaris a la via.

IMG_0449
Node 10: terra ben compactada i ombra en abundància a l’alçada de Montmeló, Montornès i Vilanova del Vallès

Avituallament: en el Restaurant de VIP Vilanova Indoor Pàdel us obsequiaran amb una ampolla d’aigua als participants de la Gentlemen’s ride.

 

Els camins estan ben mantinguts i es fan kilòmetres amb certa facilitat. El punt negre del tram el tenim passat Santa Agnès de Malanyanes, on hem de fer uns 50 metres per la carretera BV-5105. És una carretera força transitada, de fet és un dels accessos a l’outlet de La Roca. Aneu amb compte en creuar.

IMG_0452
Les pistes entre camps estan ben mantingudes i ens permeten fer kilòmetres amb facilitat

Més tard, unes ziga-zagues per un polígon ens portaran a la carretera BV-5103 (no és tan transitada com l’anterior) la qual prendrem per a creuar el Mogent i les vies de l’AVE. Estarem llavors a la urbanització Sant Josep. Prenem el primer carrer que és el carrer Falciot i circulem fins al final, al carrer de l’Oriol on girem a la dreta. Al cap de 50 metres, ens desviem lleugerament a l’esquerra per encarar el pont que ens permet travessar C-35 i AP-7. Aquí sovint podeu veure cues quilomètriques a la AP-7 per sortir de Barcelona el divendres o dissabte matí i després la cua que forma el peatge de La Roca el diumenge a la tarda. Raons de més per a fer un cap de setmana deixant el cotxe a casa. Mai trobaràs aquest nivell de cues per les pistes del CycloCat.

Un cop passat el pont trobem el node 12 Cardedeu (que de fet és Llinars del Vallès, però el nucli habitat i estació de tren més propera al node és Cardedeu).

IMG_0455
Node 12 Cardedeu, encara que de fet és terme municipal de Llinars del Vallès

Desde la carretera de les Aigües entre Cardedeu i Llinars (node 12) seguim paralels a la A-7 i al Mogent pel polígon de Llinars. Hi ha la antiga carretera que fa les funcions de carril bici amb una gens menyspreable amplada de 6 metres.

I d’aquí, ja sabriem arribar al punt de partida del recorregut.

Avituallament: en el bar cafeteria FAS Sport Padel us obsequiaran amb una ampolla d’aigua als participants de la Gentlemen’s ride. Obert fins les 14h!!!

Esperem que us hagi agradat i que parleu de la xarxa CycloCat amb altres ciclistes. Acceptem col.laboracions, donacions, opinions i critiques constructives.

Salut i kilòmetres!

Equip CycloCat.