Rutes proposades per Setmana Santa 2018

S’apropa Setmana Santa i potser encara no heu fet plans. No patiu! aquí us proposem algunes rutes per a fer entre els dies 29 de març i 2 d’abril. En total 5 dies (o més ja que els nens no van a l’escola) on podeu practicar el turisme de proximitat utilitzant la bicicleta per a desplaçar-vos i disfrutar del temps lliure.

Aquí van les propostes:

Nivell verd: la ruta del Tren Petit de Palafrugell

tren petit palamos

Segur que tots coneixeu la ruta del carrilet de Girona (de fet son dues: Olot – Girona i Girona – Sant Feliu de Guíxols), la ruta amb més èxit de tot Catalunya i part del sud d’Europa. Integrada a la xarxa Pirinexus encara que exclosa de la EuroVelo 8. Doncs si us va agradar o si l’heu feta tants cops que us coneixeu ja el nom de totes les pedres us portem un troçet més: la Ruta del Tren Petit.

tren petit palamos 2

Aquesta ruta -igual que el famós carrilet- també es tracta d’un aprofitament d’un antic traçat de tren. En aquest cas, el tren petit unia les poblacios de Palafrugell i Palamós.

mapa tren petit

Es tracta d’una via verda (nivell verd de CycloCat) plana, sense dificultat tècnica i segregada de vehicles a motor. Ideal per a fer amb famíla. Té una llargada de 6 kilòmetres aproximadament i té aparcaments tant a l’entrada Sud com Nord. El tram 74-75 Sant Antoni de Calonge a Palafrugell conté aquesta via verda.

tren petit palamos 3

Més informació:

Vies Verdes

 

Nivell blau: La Selva i el Gironès

sils vidreres

Aquestes dues comarques veïnes son un paradís pel cicloturisme. El relleu suau, la baixa densitat de població i un tímida però efectiva infraesructura per a la pràctica del ciclisme segur fan que valgui la pena anar-hi.

mapa girones la selva amb nodes

Us proposem els següents trams de CycloCat:

30-31 Vidreres a Llagostera, 30-32 Vidreres a Caldes de Malavella, 30-39 Vidreres a Sils, 31-33 Llagostera a Mas Gurí, 32-33 Caldes de Malavella a Mas Gurí, 32-36 Caldes de Malavella a Golf PGA, 36-39 Golf PGA a Sils.

mas guri  cyclocat mes vidreres

La zona ens permet enllaçar pobles i crear la ruta com més ens interessi. Tenim punts d’interès natural com l’estany de Sils, balnearis a Caldes de Malavella i Carrilet a Llagostera i Cassà entre d’altres. Els camins de la zona son pràcticament tots de nivell de difcultat blau, que vol dir que son camins sense dificultat tècnica, amb molt poca dificultat física i que poden estar oberts al trànsit motoritzat però que son molt segurs.

vidrerescicloturisme vidreresmes cyclocat

Podeu combinar-los com volgueu per a fer rutes més llargues o més curtes, circulars o en línea. Com vosaltres volgueu. Trieu el que trieu, segur que no falleu si feu cicloturisme per aquesta zona i busqueu nivell blau.

 

Nivell vermell: l’Alt Penedès i el Baix Llobregat (Nord)

pont diable

Aquestes dues comarques comparteixen una característica privilegiada: unes vistes fantàstiques a Montserrat.

penedes amb nodes

Us proposem els següents trams de CycloCat:

05-41 Martorell a Sant Esteve Sesrovires, 05-43 Martorell a Gelida, 41-42 Sant Esteve Sesrovires a Collbató, 43-44 Gelida a Sant Sadurní d’Anoia, 44-45 Sant Sadurní d’Anoia a La Granada del Penedès.

la granada penedesriu anoia martorellcami reial esparraguera

 

Catalunya en general no és plana i aquestes dues comarques ens ho demostren. Tot i que podem trobar camps, la majoria de terreny agrícola serà de vinyes, sempre amb Montserrat al fons.

vinyes penedes    sanes town  cami reial

Creuar rieres farà que els trams de la zona siguin una mica més feixucs, però és clar, la decisió de fer trams vermells és vostre!

Podreu trobar més desnivell, pendents pronunciats puntualment i alguna dificultat tècnia, que amb BTT no suposaria gran problema però que amb una gravel o CX potser ja heu de vigilar una mica.

Nivell negre: Garraf

toma garraf

Si el que voleu son pendents fortes, fort vent, terrenys agrestes… proveu els tracks de nivell negre del Garraf.

garraf amb nodes

Us proposem els següents trams negres (per pendents, no per perill) de CycloCat:

48-94 Daltmar a Mas Artís, 85-86 Port Ginesta a cruïlla Vallgrassa

Si us considereu prou experts en l’art d’anar en bicicleta sigui quines siguin les condicions del terreny que teniu davant, el Garraf és el vostre lloc. La mítica rampa del Rat Penat, prop de Port Ginesta i la connexió entre el Garraf i el Penedès al Mas Artís us faran treure el fetge per la boca. Això si, les vistes al mar i el poc nivell de trànsit farà que l’esforç valgui la pena.

ratpenat dalmar a mas artis

Us recomanem pneumàtics de més de 40mm de gruix, forquilla de suspensió i manillar ample. Tipus de bicicleta recomanat: BTT. Porteu casc.